Musul Konsolosluğumuz DEAŞ'tan geri alındı

Irak güvenlik güçleri Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu binasını DEAŞ'tan geri aldı

Musul Konsolosluğumuz DEAŞ'tan geri alındı
Irak güvenlik güçleri Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu binasını DEAŞ'tan geri aldı
 
2014'TE DEAŞ'IN ELİNE GEÇİNCE BOŞALTILMIŞTI
 
AA muhabirinin askeri kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Teyyaran Mahallesi'nin kurtarılmasının ardından Musul Başkonsolosluğu'nun bulunduğu alana hemen girilemedi. Konsolosluk binasının bulunduğu bölgedeki TNT ve diğer patlayıcılar temizlendikten sonra söz konusu sahaya girildi.
 
Irak'ın en büyük ikinci ili Musul'un haziran 2014'te Terör örgütü DEAŞ'ın eline düşmesinin ardından Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu boşaltılmıştı. DEAŞ militanlarının işgal ettikleri konsolosluk binasını karargah olarak kullanması nedeniyle koalisyon uçakları daha önce binayı vurmuş ve bu yüzden binanın büyük oranda kullanılamaz hale geldiği ve enkaza dönüştüğü belirtilmişti.
 
HÜKÜMET BİNALARI GERİ ALINDI
 
Irak İçişleri Bakanlığına bağlı Acil Güçler Sözcüsü Abdulemir el Mehdavi yaptığı açıklamada, "Irak ordusuna bağlı özel kuvvetler DEAŞ'ın son kalesi Musul'daki en önemli hükümet binasını geri aldı" dedi.
 
ÇOK SAYIDA MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ
 
Mehdavi, Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu valilik binası başta olmak üzere etrafındaki birkaç hükümet binasında kontrolün sağlandığını, dün gece başlayan operasyonda birçok militanın öldürüldüğünü söyledi.
 
OPERASYON 17 EKİM'DE BAŞLAMIŞTI
 
Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 17 Ekim'de Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun başladığını duyurmuştu.
 
Musul'un doğu yakasını ocak sonunda tamamen ele geçiren Irak güçleri, 19 Şubat'tan itibaren kentin batı bölgelerinin DEAŞ'tan kurtarılması için operasyon başlatmış
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem