Murat Zorluoğlu'dan Haber61’e ziyaret

Murat Zorluoğlu Haber61'i ziyaret etti. Hafif Raylı sistemden Güney Çevre yoluna, Kentsel dönüşümden ilçe belediyelerine kadar önemli açıklamalar.

Murat Zorluoğlu'dan Haber61’e ziyaret

Haber61 – Haber Servisi – AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu Haber61’i ziyaret etti. 

İmtiyaz Sahibi Tanju Akıncıoğlu ve Genel Müdür Ergun Hardaloğlu ve Genel Koordinatör Tuncay Lakot ile bir araya gelen Zorluoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

ZİYARET VE AÇIKLAMALARIN BULUNDUĞU VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

“ARADAKİ FARKI GÖREBİLİYORUM”

“Ziyaret ettiğim kurum ve kişilerin konuşmasını arzu ediyorum. Dinliyoruz ve öğreniyoruz” diyen Murat Zorluoğlu, “Trabzon’u çok seviyorum. Çocukluğum burada geçti. Geldiğimden bu yana keyifim yerinde. Dışarıdan gelenler de Trabzon’u beğeniyorlar. Vatandaşın takdiriyle birlikte 1 Nisan itibariyle belediye başkanı seçilirsek halkımızın taleplerini gündemimize almamız lazım. Trabzon son yıllarda merkezi idarenin çok yatırımlarını gördü. Ulaşım anlamında önemli yatırımlar görmüş. Daha önce Van ve Elazığ’da çalıştığım için aradaki farkı net bir şekilde görebiliyorum” dedi. 

Murat Zorluoğlu'dan Haber61’e ziyaret

“30-40 YIL SONRA YENİDEN KENTSEL DÖNÜŞÜM…”

Zorluoğlu, kentsel dönüşümün 30-40 yıl sonra yeniden yapılmayı gerektirmeyecek şekilde yapılması gerektiğinin altını çizerek, “Kentsel Dönüşümün çok eski bir tarihi yok. O sırada strateji geliştirme daire başkanıydım. Bu iş çok zor ve zaman alan bir iştir. Parçalı mülkiyet olan yerlerde bunun altından kalkılması uzun süreç alır. Bu konuda şehrin sabırlı olması lazım. Her bir metrekare sahibi ile ayrı ayrı uğraşmak zorundasınız. Herkesi memnun edecek çözümler bulmak zorundasınız. Çünkü bunun hesabını vereceksiniz. Burada kentsel dönüşüm lazım anacak neden hemen olmadı demek doğru değil. Seçilirsek en önemli konularımızın başında Kentsel Dönüşüm projelerinin tamamlanması gelecek. Bu TOKİ’nin de meselesidir. Belediye TOKİ’nin buradaki iş ortağıdır. Sahil dolgu projesi önemlidir. Trabzon’un yüzünü tekrar nasıl denize dökeceğinin yollarını arayacağız. İnsanlarımızın, araçla, yürüyerek, spor yaparken denize ulaşması lazım. Kentsel dönüşüm yaparken 30-40 yıl sonra yeniden kentsel dönüşüm yapmayacak şekilde planlamak lazım. Bunun en önemli unsurlarından biri de maliyet.” şeklinde konuştu.

Murat Zorluoğlu'dan Haber61’e ziyaret

“SAMSUN’DAN SARP’A KADAR OTOBAN…”

Trabzon’un yeni imar alanlarına ihtiyacı olduğunu ve bunun en uygun yönteminin Güney Çevre yolu olduğunu belirten Murat Zorluoğlu, “Trabzon’un yeni imar alanlarına ihtiyacı var. Büyükşehir Belediyesi yeni arsa üretecek, yeni imar alanları açacak çalışma yapması lazım. Bunun için en uygun yöntem güney Çevre Yolu. Samsun’dan Sarp’a kadar bir otoban lazım Doğu-Batı istikametine. Bu çalışma güney çevre yolu olarak isimlendirilmiş. Şimdi Trabzon’un ve bölgenin geleceği hesaplanarak otoban yolu olarak düşünülmesi lazım. Bunun çalışmasını biz yapıp Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a iletmeyi düşünüyoruz. Bunun şehre bir katkısı da şehri yola doğru genişletmiş oluyorsunuz. Trafiği oraya yönlendirdiğinizde şehrin oraya kaymasını sağlıyorsunuz ve denizi doldurma zaruriyetiniz ortadan kalkıyor. Doğal olan da Trabzon’un güneye doğru açılmasıdır. Denizi ne kadar doldurabilirsiniz. Bu yüzden doğal olan tercih edilmelidir” dedi.

“ÇÖZÜM HAFİF RAYLI SİSTEMSE…”

Trabzon’un en önemli sorunlarından biri olan trafik sorunu ile ilgili konuşan Zorluoğlu, “Şehrin ulaşım meselesini parça parça düşünmemek lazım. Bunun terminolojideki adı ulaşım master planıdır. Birkaç battı çıktı ve kavşakla bu meseleyi çözemezsiniz. Ulaşım master planı bilimsel veriler üretir, çözümler toplar. Bu hafif raylı sistem olabilir, elektrikli otobüs olabilir, metro olabilir gibi. Bilimsel veriler trafik noktasındaki çözümün hafif raylı sistem olduğunu söylüyorsa biz bunu yapalım ancak şuan bizim elimizde böyle bir veri yok. Pik saatlerde yolcu sayıları, yoğunluk hangi saatlerde oluyor? Bu işin uzmanları var. Bu şehirde sayımlar yapılsın ve inlemeler gerçekleştirilsin. Hangi sistemin gerçek çözüm olduğuna hep birlikte karar verelim” ifadelerini kullandı.

Murat Zorluoğlu'dan Haber61’e ziyaret

“TRABZON BİRAZ KARANLIK”

Trabzon’un fiziki olarak biraz karanlık bir şehir olduğunu sözlerine ekleyen Zorluoğlu, “Kaynak gerektiren ve kaynak gerektirmeyen işler var. Vatandaşımız teveccüh gösterirse göreve başladığımda; şehrin bütün kesimlerini kucaklayan bir yönetim. Yani 786 bin kişinin belediye başkanı. Benim yönetim anlayışımda bütün toplumsal kesimlerin sorumları belediyenin meselesidir. Kapsayıcı, kucaklayıcı yönetim anlayışı. Hiç kimseyi dışarda bırakmayan ve sosyal kesimleri içine alan. Bunun tamamlayıcısı ortak akıldır. Dolmuşçuların, esnafın sorunlarını ele alarak çözüm üretmezseniz konsensüs, uzlaşı sağlayamazsınız. O bakımdan ortak akla önem vereceğiz. Diğer mesele de, ben bu şehirde ailemle ve çocuklarımla yaşamaya başladım. İnsanların günlük hayatta karşılaştıkları sorunlarla ben de karşılaşmış olacağım. Hem yaşarken hem de şehirde yıllardır yaşayan sivil toplum kuruluşlarından dinleyeceğiz ve sorunları çözmeye çalışacağız. İnsanlarımız bu belediye bizim belediyemiz diyecek. İnsanlarımızı mutlu edeceğiz, rahatsız etmeyeceğiz. İnsanların bu şehirde yaşarken mutlu olmalarını sağlayacak küçük dokunuşlar yapacağız. Örneğin engelliler için bir durum tespiti yaptıracağım. Uzunsokak’ta, Kahramanmaraş’ta, Kunduracılar, Kemeraltı’nda küçük dokunuşlarla buraları cezbedici hale getirebiliriz. Şehir biraz karanlık. Küçük dokunuşlarla buraları aydınlatabiliriz. Hem fiziken hem insanlarıyla güler yüzlü bir şehir arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Murat Zorluoğlu'dan Haber61’e ziyaret

“KAYNAK SIKINTISI VAR”

Murat Zorluoğlu ilçe belediyeleri ile daha yakın olacaklarını belirterek, “Bizim 18 ilçemiz var ve o yüzden 786 bin nüfustan bahsediyoruz. Trabzon Merkez bu nüfusun yarısını oluşturuyor. 692 mahalle var. Zaman içerisinde hepsiyle alakalı çalışma yapılacak ancak öncelik sırası da olmak zorunda. Çünkü kaynak sıkıntınız var. Büyükşehir belediye başkanlığı olarak ilçe belediyelerimizle çok daha yakın olacağız. İlçe belediyelerinin çok daha hızlı ve ucuza yapacağı işleri onlara devredeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem