Muharrem İnce’den şok benzetme !

CHP Genel Başkan Vekili Muharrem İnce, bazı polisleri militanlara benzeterek, "Çocukların burnunu kıranlar, evin içine bomba atanlar; onlar son 10 yılda işe alınan militanlardır. Onlar Türk polisi değildir" dedi.CHP Genel Başkan Vekili Muharrem İnce, part

Muharrem İnce’den şok benzetme !

CHP Genel Başkan Vekili Muharrem İnce, bazı polisleri militanlara benzeterek, "Çocukların burnunu kıranlar, evin içine bomba atanlar; onlar son 10 yılda işe alınan militanlardır. Onlar Türk polisi değildir" dedi.

CHP Genel Başkan Vekili Muharrem İnce, partisinin Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tarafından yapımını tamamlanan Siteler Mahallesi Kapalı Semt Pazarı’nın açılışını gerçekleştirdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışta konuşan Başkan Böcek, her yaştan herkesi memnun edecek projeleri yeni dönemde hayata geçireceklerini söyledi. Daha sonra konuşan İnce, ‘’AKP’ye oy veren seçmenler onlar bu ülkenin evlatları. Berkin Elvan 14 yaşında çocuğumuz bu ülkenin evladıdır. Tunceli’de kalp krizi geçirerek şehit olan polis Ahmet de bu ülkenin evladı. İstanbul’da vurularak öldürülen AKP’li olduğu söylenen Burakcan kardeşimiz de bu ülkenin evladı. Hepsi bu ülkenin evladı. Biz bunların hepsine gözyaşı dökeriz. Hepsine üzülürüz. Yüreğimiz dağlanır. Biz o uzun adam gibi değiliz. O uzun adam 14 yaşındaki çocuktan bile intikam almaya çalışıyor. Ailesine başsağlığı dilemedi. 14 yaşındaki çocuk komada 16 kiloya düşmüş 269 gün komada kalmış bu çocuğun ailesine başsağlığı dilemiyorsun. Mezhebinden dolayı mı dilemiyorsun? Türkiye’nin bunlara ayıracak zamanı yok. Biz bu topraklara Rumeli’den, Kafkasya’dan, Hicaz’dan geldik. Hepimiz Türk milletinin parçasıyız. Bu toprağın insanıyız biz. Bu topraklarda kardeşliği tesis edeceğiz. Çağdaşlığı tesis edeceğiz" dedi.

"POLİS BU MU ?"

Polise aradaki mesafenin doğru kurulması gerektiğini işaret eden İnce, “Ağabeyiniz olarak yol göstermek istiyorum. Kimin çocuğu polis olur. Sanayicinin çocuğu polis olur mu olmaz. Köylünün, işçinin, memurun çocuğu polis olur değil mi? İzmir’de 15 yaşında kızın saçlarından sürükleyen polis bu mu? Elinde gaz fişeğiyle evin içine gaz bombası atan polis bu mu? Karakoldaki Ali amca değil bunlar. Çocukların burnunu kıranlar, o çocuklara hedef gözeterek gözüne ateş edenler, evin içine bomba atanlar. Onlar son 10 yılda işe alınan militanlardır. Onlar Türk polisi değildir. İkisini birbirine karıştırmayalım. Onun hesabını da gün gelir sorarız. Herkes hesabını verecek” diye konuştu.

İktidar olmak için palavra sıkmayacaklarının altını çizen İnce, “Ucunda seçim kaybetmek de olsa biz yalan söylemeyeceğiz. Bu ülkede birlik içinde, varlık içinde, özgür biçimde yaşamamızın yolu budur. Birbirimizi anlamak yalan söylememektir. Kamunun malını çalmamaktır. Bilimden, hukuktan yararlanmaktır ve kamu yararını öne çıkarmaktır. Bizim işimiz bu. Türkiye’yi Konyaaltı seviyesine yükselttik mi biz dünyanın devi oluruz” dedi. İnce konuşmasının sonunda partililerle şu dizeleri söyledi:

“Eski partini bırak da gel, okunmuş mektuplarını yak da gel, Türkiye ampulü patlat da gel, 6 oku yakana tak da gel.”

Konuşmaların ardından Muharrem İnce, Konayaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve protokol üyeleri pazar yerinin açılış kurdelesini kesti.

"AMPUL KAFA DEYİN"

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce daha sonra, partisinin Muratpaşa Belediye Başkan adayı Ümit Uysal’ın Aspendos Bulvarı üzerindeki seçim ofisinde rozet takma törenine katıldı. İnce, CHP’ye yeni katılan 3 bin kişi adına yaklaşık 20 partiliye parti rozetlerini taktı. Burada partililere hitap eden İnce, geçmişte iktidara gelen partilerin seçim vaatlerinden bahsetti. Gençlere tavsiyelerde bulunan İnce, "Siz asla cam çerçeve kırmayacaksınız. Şiddetle ilgilenmeyeceksiniz. Siz gücünüzü mizahtan alacaksınız. Bütün diktatörler mizahtan korkar. Bunlarla kafa yapacaksınız. Ampul kafa diyeceksiniz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem