MİT TIR'ları davasında karar çıktı

MİT TIR’larının durdurulmasıyla ilgili davada karar açıklandı. Yargıtay 16. Ceza Dairesi TIR’ları durduran savcılar ve jandarma personelinin 17 ile 26 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı.

MİT TIR'ları davasında karar çıktı

Yargıtay 16. Ceza Dairesi MİT TIR’larının durdurulmasıyla ilgili davada sanıkları FETÖ üyeliği, “devletin gizli kalması gereken bilgilerini temin etme ve açıklama” suçundan mahkum edildi.

Bu kapsamda dönemin Adana başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, 22 yıl 6 ay, savcılar Özcan Şişman 17 yıl 3 ay, Aziz Takçı 26 yıl, Ahmet Karaca 18 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

TIR’ları durduran dönemin Adana Jandarma Bölge Komutanı Hamza Celepoğlu 20 yıl, İl Jandarma Komutanı Özkan Çokay ise 20 yıl 5 ay hapisle cezalandırıldı. Yargıtay 16. Ceza dairesi sanıkların “anayasayı ihlal” ve “casusluk” suçlarından ise beraatlerine karar verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler