Milli Eğitim Bakanından son dakika açıklaması! Okullar 31 Ağustos'ta açılacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların açılma tarihleri ile alakalı açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanından son dakika açıklaması! Okullar 31 Ağustos'ta açılacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı canlı yayında okulların açılma tarihi ile alakalı açıklamalar yaptı. Selçuk 31 Ağustos'ta "Okulları açmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Ziya Selçuk'un açıklamalarından satır başları:

Tüm ülkeleri izliyoruz. Bilim Kurulu ile sürekli görüşüyoruz. Çocuklarımızı riske atacak hiçbir kararı almayız.

İki ay sonra ne olacağını bilmiyoruz ki net bir tablodan bahsedelim.

Temel niyetimiz okulları açmak. Her yerde normalleşme olurken okullar ile ilgili tümüyle bir kısıtın olması söz konusu olmayacaktır.

Biz bakanlık olarak 31 Ağustos'ta okulları açmaya hazırız.

Biz meseleyi öyle güçlü tutuyoruz ki, bu tutmamızın sebebi şu; bu bizim dünyada savrulmamızı engelleyecek bir şey. Ben eskiden bir okulun açılma tarihini bir daire başkanı imzalar gönderir kolaydı. Ama bu şimdi tarihi bir karara dönüştü. O yüzden de şuna inansın toplum, böyle bir karar alınırken eğer riskle ilgili durumlarda bir sıkıntı varsa asla bir karar almayız.

Kurallara uyan okula beyaz bayrak vereceğiz. Eğitimciler salgına yönelik olarak özel eğitildi. 

"4 SENARYOMUZ VAR"

Üzerinde çalıştığımız 4 senaryo var. Biri tamamen açık, biri tamamen kapalı. Biri tamamen kısıtlamasız okulların açılması.
Okulun tamamen kapalı olması da bir senaryo. 

Seyreltilmiş eğitim modeli uygulayabiliriz. Eğitimde seyreltme ve öğrencilerin dönüşümlü eğitimi şeklinde. Bir günde lisede 8 ders varsa, bunun 4 tanesi evden, 4 tanesini okuldan olur. 

İllere özel uygulama yapabiliriz. Vaka sayılarındaki artışa ve azalmaya göre illerde farklı çalışmalar yürütüyoruz. Uzaktan eğitimde profesyonel bir düzeydeyiz.

Derste öğretmen diyecek ki öğleden sonra televizyonda şu konu işlenecek ve derse gelirken buna hazırlıklı olmanız gerekecek. Böyle bir eklemleme yapıyoruz.

Dünyada canlı ders yapabilen tek ülke Türkiye. Ulusal ölçekte tekiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler