Milli Eğitim Bakanı'ndan flaş uzaktan eğitim açıklaması

Milli eğitim Bakanı Selçuk açıklamalar yaptı.

Milli Eğitim Bakanı'ndan flaş uzaktan eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitimde 2020 yılında yaşanan gelişmeleri ve gündemdeki konuları değerlendirdi.

Bakan Ziya Selçuk, eğitim alanındaki Covid-19 tedbirlerine ilişkin, "Geriye doğru baktığımızda işin büyük bir kısmında müsterih olduğumuzu söyleyebilirim" dedi.

Uzaktan eğitimle alakalı konuşan Bakan Selçuk, "Biz daha önce hiçbir şekilde köy okullarındaki birleştirilmiş sınıflardaki çocuklara kucak dolusu kitaplar göndermezdik. Yayınlar, kitaplar, özel eğitim çocuk dergisi göndermezdik çünkü okullarda yapılırdı. Biz daha önce öğretmen eğitimi için çok daha sınırlı bir alanda hareket ediyorduk şimdi ise milyonlarca saat alma atmosferi oluştu. Çalışma kitapları göndermezdik sadece ders kitabı gönderirdik şimdi bunların herbirini ücretsiz, basılı olarak veriyoruz. Otizmle ilgili ayrıca eğitimler yayınlar olmazdı. Milli Eğitim dergisinin sadece Türkiye'de ve dünyada salgın döneminde eğitimi araştıran çalışmalar var. Daha önce canlı ders yapabilme kapasitemiz 100 bin civarındaydı şimdi 3 milyonu geçtik" dedi.

22 Ocak sömestr ile ilgili konuşan Bakan Selçuk, "Dijital karne var. Yüz yüze karne vererek hareketliliği artırma gibi bir niyetimiz yok. Liseler için birinci dönem bittikten sonra karne olabilir. Çocuklarımız ve velilerimiz açısından en kolay nasıl oluru düşünmeye çalışıyoruz" dedi.

Sınavlar hakkında da konuşan Selçuk, "Salgınla ilgili ilçe ilçe, il il, temaslı kaç kişi var bunları günlük izliyoruz. Hangi sınıf seviyesinde pozitif birey sayısı fazla günlük görünüyor bizde. Sağlık Bakanlığı ve bilim kurulunun bir eşik belirleyip, bu eşikten sonra sınavları yüz yüze yapabiliriz diyebilirler. Bizim süreç dinamiktir dememizin eleştirildiği bazı durumlar da var. Ama koşullar değişti. Ben salgının böyle değişeyeceğini bilemiyorum ki. Aşının dünyadaki etkisinin ne olacağını bilemiyorum ki. Olumlu bir değişim olursa şunları yaparız diyebiliyoruz. Mesela 15 Şubat'ta kimler yüz yüze eğitim alabilir konusunda hazırlık yaptık. Sağlık Bakanlığının verilerini görmemiz lazım. Krizi yönetmektense riski yönetelim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem