MHP'de Kongre Heyecanı

MHP'nin merakla beklenen 10. Genel Kurulu'na saatler kala kongre salonu neredeyse tamamen dolmuş durumda.Hazırlıklar da büyük ölçüde tamamlanmış durumda. Yerli ve yabancı konukların yer alacağı salonun dört bir köşesi Türk Bayrakları ve MHP Bayrakları ile

MHP'de Kongre Heyecanı

MHP'nin merakla beklenen 10. Genel Kurulu'na saatler kala kongre salonu neredeyse tamamen dolmuş durumda.

Hazırlıklar da büyük ölçüde tamamlanmış durumda. Yerli ve yabancı konukların yer alacağı salonun dört bir köşesi Türk Bayrakları ve MHP Bayrakları ile donatıldı. Salona gelecek misafirlerin oturacakları koltuklara hem Türk Bayrakları hem de MHP bayrağı konuldu. Salona büyükçe MHP'nin Merhum Lideri Alparslan Türkeş'in fotoğrafı asıldı.

Genel Kurulda Genel Başkan Bahçeli'nin yanı sıra 10 aday daha yarışacak. Bin 241 delegenin oy kullacağı genel kurula Bahçeli altıncı kez aday olacak.

Koray Aydın salona girdi, alkışlarla karşılandı..

Büyük kurultay1a 1998 yılında MHP Genel Başkanlığına seçilen Dr. Devlet Bahçeli Kongrenin yapıldığı salona giriş yaptı. Tüm salonda büyük coşku ile karşılandı. 

Oktay Vural Kongre için konuştu 

MHP İzmir milletvekili Oktay Vural, “ kurultayımızın sadece bir parti kurultayı değil. Bu 

kurultay Türk milleti için çok önemli bir kurultay MHP ezilen ve yok olma ile karşı karşıya kalan Türk Milleti için vardır.”dedi.  Vural, “ bu ülkenin gelecek kaygısı var bu yüzden MHP’nin bu ülkeye ihtiyacı var. Görüyorsunuz burası doldu on binler buraya geldi ve MHP karalı duruşu ile genel başkanın arkasında duracaklarına inanıyorum. Gelişim ve değişim hareketi demek bu hareketi bölmek demektir. Milliyetçilikte yenilenme liderle olur buda Devlet Bahçeli ile olur.”şeklinde konuştu 

Kongreden Kısa Notlar ;''Türk milleti sensiz asla'' sloganı ile toplanan kongrede salon içerisinde Genel Başkan Devlet Bahçeli ve genel başkan adaylarından Koray Aydın taraftarlarının karşılıklı sloganlar attıkları görülüyor.

Divan Başkanlığına MHP hareketinin kurucu lideri Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş önderliğinde gerçekleşecek  

Solonda kongreyi izlemeye gelenler sürekli Bahçeli’yi destekleyen sloganlar atmaktalar 

Kongre divan başkanı Tuğrul Türkeş, “ kimsesize kimse şehidine sahip çıkan ve gazisine sahip çıkan önce ülkem ve milletim sonra partim diyen ve babamın partisine Türkeş’in partisine hoş geldiniz sevgili dava arkadaşlarım.” Diyerek kongre sürecini başladı 

Türkş’in bu konuşmasının ardından solan göz yaşlarına boğuldu 

Kongre Aziz Atatürk ve silah arkadaşları anısına saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı 

16.20121104122117.jpg

Kongreden Kısa Notlar ; Kongrenin yapıldığı salon partililerin akınına uğradı. Kongre mehter takımının konseriyle başladı. Salonda sadece Atatürk ve Alparslan Türkeş'in posterleri yer aldı. Bahçeli salonda posterinin asılmamasını istedi. Kurultayın yapılacağı salon Türk bayrakları ve MHP bayrakları ile donatıldı.

Koray Aydın divana 50 isim sunacak. Böylelikle aday adaylığından adaylığa terfi edecek. Koray Aydın " bir konuşma hazırlamadım içimden geldiği gibi konuşacağım" dedi. 

Bahçeli'nin Tarihi konuşması için TIKLAYIN 

Kongreden Kısa Notlar ; Salonda ''Devletsiz millet olmaz, milletsiz devlet olmaz'', ''İlkesi olmayanın ülkesi olmaz, ülküsü olmayanın ilkesi olmaz'', ''Biz büyük Türk milletiyiz'' ve ''1000 yıldır kardeşiz biz'' şeklinde pankartlar asıldı.

Devlet Bahçeli, Koray Aydın, Seyfi Şahin, Mesut Türker, Ahmet Çakar, Sabahattin Şener, Musavvat Dervişoğlu, İsmail Hakkı Küpçü, Nuran Karakan ve Levent Temiz.

Yarışacak 10 aday arasında MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, en güçlü aday olarak ötekiler arasında öne çıkıyor.  Aydın'ın yanı sıra MHP eski İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve MHP'nin ilk kadın genel başkan adayı olan Nurhan Karakan gibi dikkat çeken isimler var. 

Trabzon’dan  Hemşerileri Trabzon Milletvekili Koray Aydın’a destek vermek için gelen Trabzon heyetinin tamamı salonda yerini aldı.  Şike sürecinde TBMM’de yapılan oylamaya hayır diyen Koray Aydın’a Trabzonspor taraftarlarından tam destek gördü


KORAY AYDIN KENDİNDEN EMİN

Konuştuğu, iletişime geçtiği diğer delegelerden ve çevresinden edindiği intibalar sonunda bırakın 50-60 oy farkı ile  ile Koray Aydın’ı Genel  Başkan seçmeyi, 3/2 çoğunluğu sağlayıp tüzüğü bile değiştireceğine inanmış bir delege yapısı ve kurmay heyeti  oluşmuş Koray Aydın’ın etrafında.  Bu psikolojik üstünlük ile salona gelen delegelerin ve izleyicilerin gücünü arkasına alacak Koray Aydın’ın “650-750 aralığında oy bekliyorum”  

Kongreden Kısa Notlar ; MHP’nin ilk kadın adayı olması beklenen Nuran Karakan geçirdiği trafik kazası nedeniyle adaylıktan çekilirken, bir başka aday Levent Temiz önceki gün Genel Merkez’de Bahçeli’nin elini öperek yarışa katılmayacağını bildirdi. Yusuf Ziya İrbeç de partiden ihraç edildiği için adaylığını doğal olarak kaybetti.

Bahçeli, 10. Olağan Büyük Kongre’de 6. kez genel başkanlık için yarışacak. Alparslan Türkeş’in vefatının ardından 6 Temmuz 1997’de yapılan olağanüstü kongrede Tuğrul Türkeş ile seçim yarışını Bahçeli kazanmıştı. 2000, 2003, 2006 ve 2009 yıllarında yapılan kongrelerde de genel başkan seçilen Bahçeli’nin 2003’teki kongredeki rakibi Koray Aydın’dı. 2006 ve 2009’daki kongrelerde ise Bahçeli’nin karşısına rakip çıkmamıştı.

ŞAHİN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

MHP 10. Büyük Kurultay'ına aday olan Dr. Seyfi Şahin adaylıktan geri çekildi. Türk-İslam ülküsü yolunda 40 yılı aşkın süredir çizgisinden vazgeçmediğini belirten Şahin, ''İstikametimden şüphe etmeden MHP'li kimliğimle davamı sürdürdüm. Bu emek ve tecrübeme güvenerek Türkiye'nin ve partimin geldiği noktada vahim gidişata dur demek adına genel başkanlığa aday oldum. Ancak kongre çalışmalarım sonucunda gördüğüm tablo partimde iddiamı sahaya yansıtacak şartların mevcut olmadığıdır.'' diye konuştu. 

Tüm adaylara başarılar dileyerek genel başkanlık yarışının içinde olmayacağını beyan eden Şahin, ''Aynı heyecanı taşıdığım gönüllerinde yer bulduğum tüm ülküdaşlarıma ve bana destek veren herkese teşekkür eder, kongrenin hayırlar getirmesini dilerim.'' şeklinde konuştu.

Solanda Bahçeli’nin konuşmasının ardında solanda gerginlik çıktı. Kongreye gelen izleyicileri birbirlerine karşı slogan attılar. Koray Aydın’a ithaf edilen “ Bozkurt Koray” sloganına “Hareketin Lideri Devlet Bahçeli”  şeklinde cevap verildi. Tuğrul Türkeş hemen müdahale ederek  gerginlik yatıştırıldı. 

Cezaevinde bulunan İstanbul Milletvekili Engin Alan'ın cezaevinden gönderdiği mesaj okundu.

Kongreden Kısa Notlar ; Devlet Bahçeli bir saat  45 datika süren konuşmasını Arif Nihat Asya'nın şiirinden esinlenerek yazdığını söylediği bir dua ile bitirdi.

Devletin başına Koray Aydın gelecek 

Tuğrul Türkeş, konuşmasında Türkiye'nin MHP'ye her zaman ihtiyacı olduğunu belirterek; "Bütün haberlere saygı gösteriyoruz, kurultayın gergin geçmemesi için herkesin birbirine saygı göstermesi gerekir' diye konuştu.  Tuğrul Türkeş'in konuşması sırasında genel başkan adayı MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın taraftarları Türkeş'in konuşmasını keserek 'devletin başına Aydın gelecek' sloganları attı. Bu slogan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli taraftarlarıyla özdeşleşmiş bir slogandı.


Kurultayda 1240 delegeden 1216'sı oy kullanmak için imza attı.
Koray Aydın’ın konuşması yer yer kesildi.

MHP'da hangi aday kaç delege ile aday gösterildi?

MHP'nin 10. Büyük Kurultayında genel başkan adaylarının kaç delegenin oyları ile aday gösterildiği belli oldu.

Devlet Bahçeli: 401 delege
Koray Aydın: 72 delege
Musavaat Dervişoğlu: 43

Adaylığını açıklayan öteki isimler, tüzükte öngörülen yeterli oya ulaşamadıkları için aday gösterilemedi. MHP Tüzüğüne göre, bir genel başkan aday adayının aday olabilmesi için en az 40 delege tarafından aday gösterilmesi gerekiyor.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem