Mevlit yemeği 50 kişiyi zehirledi

Kastamonu'da mevlit yemeğinden yiyen 50 kişi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurdu.

Mevlit yemeği 50 kişiyi zehirledi

Kastamonu'da mevlit yemeğinden yiyen 50 kişi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurdu.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu'ya bağlı Aşağıyuva köyünde köylüler, ikindi namazı sonrası komşuları Sebahattin Hasanoğlu'nun mevlidi şerifine katıldılar. Mevlide gelen davetlilere, mevlit sonrası yemek ikram edildi. Mevlit yemeği yiyen yaklaşık 200 kişiden 50 kişi, kusma ve mide bulantısı şikayetiyle Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesine başvurdu. Burada tedavi altına alınan vatandaşların, bazıları ayakta tedavi edilip taburcu edildi. Durumu ağır olan bazı vatandaşlar ile yaklaşık 5 çocuk ve mevlit sahipleri, gıda zehirlenmesi nedeniyle halen müşahede altında tutuluyor. Bu arada, Kastamonu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Kastamonu İl Jandarma Komutanlığından gelen yetkililerin mevlit yemeğinden örnekler aldığı ve örnekler üzerinde tahlil yapacağı belirtildi.

Aşağıyuva Köyü sakinlerinden Mustafa Çelikoğlu, komşularının mevlidine katıldıklarını belirterek, "Komşumuzun mevlidi vardı, mevlide gittik ve mevlit yemeği yedik. Bana bir şey olmadı fakat benim, gelinim, annem ve çocuğumuz zehirlendi. Köyümüzden mevlide katılan her evden 2-3'er kişi zehirlendi. Köyümüzdeki mevlide yaklaşık 200 kişi falan katıldı. Mevlidin sahipleri de geldi, müşahede altında tutuluyor" dedi. Mevlidin ikindi namazından sonra olduğunu söyleyen Çelikoğlu, şöyle konuştu:

"Mevlidin ardından yemek ikram edildi. Yemekte, çorba, patatesli et yemeği, pilav, tavuk, bamya, üzüm ve yanında tatlı ikram ettiler"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler