Memurlara müjdeli haber!

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sendikanın açtığı dava sonucunda Ordu İdare Mahkemesi'nin sözleşmeli memura seyyar görev tazminatı ödenmesine hükmettiğini belirtti. Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yaptığı yazılı açıklamada, "Ordu

Memurlara müjdeli haber!

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sendikanın açtığı dava sonucunda Ordu İdare Mahkemesi'nin sözleşmeli memura seyyar görev tazminatı ödenmesine hükmettiğini belirtti.

 

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yaptığı yazılı açıklamada, "Ordu İdare Mahkemesi, Türk Sağlık-Sen'in açtığı dava sonucunda sözleşmeli hemşireye seyyar görev tazminatı ödenmesine karar verdi." dedi. Kahveci, mahkemenin, seyyar görev tazminatı gibi ödemelerin kamu hizmetinin gerektirdiği durumlarda bu hizmet için görevlendirilen memurların giderlerini karşılamak için verildiğine dikkat çekildiğini aktardı.

 

Kararda, 'Sözleşmeli personelinde kamu hizmetlerinin yürütülmesinden kaynaklanan külfetlerin karşılanması gerekmektedir.' denildiğini belirten Kahveci, şöyle devam etti: "Sözleşmeli memura seyyar görev tazminatı ödenmesi konusundaki haklılığımız tescillendi. İdarenin yaptığı seyyar görev tazminatı ödememe işlemini iptaline ve sözleşmeli memurun parasal kayıplarının yasal faizi ile birlikte karşılanmasına karar verilerek sözleşmeli memur seyyar görev tazminatına kavuştu."

 

Seyyar görev tazminatı ödenmemesinin sözleşmeli personeli mağdur eden bir konu olduğunu aktaran Kahveci, "Sözleşmeli ebeler, hemşireler ve sağlık çalışanları memuriyet mahalli dışında gezici bir sağlık hizmeti yürütüyorlar. Kamu hizmeti yürütürken yaptıkları harcamaların karşılanması kadar doğal bir şey olamaz. Fakat her nedense sözleşmeli memurlara bu hak verilmiyordu. Kazandığımız bu dava ile bu haksızlığı gidermiş olduk." diye belirtti.

 

Kararın emsal olarak algılanması gerektiğini kaydeden Kahveci sözlerini şöyle sürdürdü: "Sözleşmeli memura seyyar görev tazminatını kazandığımız bu karar idareler tarafından emsal olarak algılanmalıdır. Sözleşmeli memurlar artık bu konuda mağdur edilmemelidir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem