Meclis Öz'ü dinlemekte ısrarlı

TBMM İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde oluşturalan alt komisyon, geçen hafta ifade vermeye gelmeyen Öz'ü, İçişleri Bakanlığı'na bir kez daha yazı göndererek çağırdı. İfadesine başvurmak üzere komisyona çağrılanlar arasında Jandarma Yüzbaşı Metin Yıldız,

Meclis Öz'ü dinlemekte ısrarlı


TBMM İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde oluşturalan alt komisyon, geçen hafta ifade vermeye gelmeyen Öz'ü, İçişleri Bakanlığı'na bir kez daha yazı göndererek çağırdı. İfadesine başvurmak üzere komisyona çağrılanlar arasında Jandarma Yüzbaşı Metin Yıldız, Jandarma görevlileri Hüseyin Yılmaz, Hacı Ömer Ünalır ve Cevat Eser de var.

Dink'in öldürüleceğine ilişkin istihbarat, üstlerine iletmedikleri iddiasıyla yargılanan Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Veysel Şahin ve Jandarma Başçavuş Okan Şimşek önceki hafta yapılan son duruşmalarında ihmal iddialarını reddetmişti. İki astsubay, söz konusu istihbaratı üstlerine ilettiklerini belirtmişti. Bu gelişmenin ardından Dink komisyonu suikastte ihmali olduğu ileri sürülen ve Bilecik İl Jandarma Komutanlığı görevinden alınarak Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı'nda görevlendirilen eski Trabzon İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ali Öz ile Jandarma Yüzbaşı Metin Yıldız, Jandarma görevlileri Hüseyin Yılmaz, Hacı Ömer Ünalır ve Cevat Eser'i dinlemek istemişti. Ancak Jandarma Genel Komutanlığı mahkeme onayı olmadan askeri personelin ifade vermek için TBMM Komisyonu'na gelemeyeceğini bildirmiş, Öz de ifade vermeye gelmemişti. Komisyon Başkanı Mehmet Ocaktan bu gelişme üzerine İçişleri Bakanlığı'na yeniden yazı göndererek, ilgili isimleri bir kez daha davet etti. Komisyon, beş askerin dinlenmesi için 10 Nisan günü toplanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler