Trabzonlu genci intihara sürükleyen oyun için uzmanlar uyarıyor

Trabzon'da lise öğrencisi genci intihara sürükleyen oyun için uzmanlar uyarıyor.

Trabzonlu genci intihara sürükleyen oyun için uzmanlar uyarıyor

Trabzon'un Dernekpazarı ilçesinde A.G. isimli lise öğrencisi genç silahla başına ateş ederek intihar etti. A.G.'nin son zamanlarda bir çok genci ölüme sürükleyen Mavi balina oyunu nedeniyle intihar ettiği iddia edildi.

Yaşanan bu acı olay sonrasında yeniden gündeme gelen Mavi Balina oyunu konusunda uzmanlar uyarılarda bulunuyor.

Siber Güvenlik Uzmanı Ali Keskin konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Geçtiğimiz zamanlarda benzer bir intihar girişimi Ordu'da da yaşandı, şimdi de Trabzon'da gerçekleşiyor.Bu daha çok çocukları hedef alan bir oyun. Sosyal Medya aracılığı ile link olarak gönderiliyor. Linklere tıkladıklarında çocukların bilgisayarlarını ele geçirebiliyorlar.Bu bilgisayarlardan çocuklara özel görevler veriyorlar. Bu gizli görevlerden bazıları kendilerine zarar vermesi, evden kaçması, ilerleyen zamanlarda da kendini öldürmesi. Siz diyorsunuzki nasıl bir çocuk kendisini öldürebilir? Aile ve çevrene zarar veririz şeklinde korkutuyorlar. Çocuklarda bu şekile kapılıyorlar görevleri tamamlamak zorunda hissediyorlar." dedi.

Bu oyunla ilgili ebevyenlerin dikkatli olması gerektiğini söyleyen Keskin, "Ebeveynler kesinlikle çocuklarını gözlem altında tutmalı. Özellikle internette özel aile / ebeveyn paketlini kullanmaları lazım." dedi.

Trabzonlu genci intihara sürükleyen oyun için uzmanlar uyarıyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem