Lise mezunlarına müjdeli haber !

Danıştay, bir yıl süreyle sürücü kurslarında çalışmayan sertifikalı lise mezunlarının direksiyon eğitmeni olarak çalışmasını yasaklayan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği’nin geçici birinci maddesinin yürütmesinin durdu

Lise mezunlarına müjdeli haber !

Danıştay, bir yıl süreyle sürücü kurslarında çalışmayan sertifikalı lise mezunlarının direksiyon eğitmeni olarak çalışmasını yasaklayan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği’nin geçici birinci maddesinin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

LİSE MEZUNU EĞİTMENLER DE MESAİ YAPABİLECEK

Kararla birlikte artık lise mezunu eğitmenlerin de sürücü kurslarında mesai yapabileceğini belirten Sürücü Kursları Konfederasyonu Başkanı Dursun Önal, kararın ülke genelinde yaklaşık 6-7 bin sertifikalı lise mezunu direksiyon eğitmenlerini ilgilendirdiğini söyledi.

DİREKSİYON EĞİTMENİ İÇİN ŞARTLAR AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı, 29 Mayıs 2013’te; özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarının işleyişiyle ilgili usul ve esasları düzenlemek amacıyla bir yönetmelik çıkardı. Yönetmelikteki sürücü kurslarında direksiyon eğitmeni olarak çalışacakların şartları şöyle sıralandı;

"Direksiyon eğitimi dersi için; üniversitelerin direksiyon eğitimi ile ilgili alanlarından ön lisans veya lisans mezunu olup öğreticilik yapacağı sınıftan sürücü belgesi sahibi olmak. Yüksekokul mezunu olup öğreticilik yapacağı sınıftan en az üç yıllık sürücü belgesi sahibi olmaları koşuluyla Bakanlık veya Milli Eğitim müdürlüklerince verilmiş ‘Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Belgesi’ne sahip bulunmak (Herhangi bir sınıftan ‘Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Belgesi’ bulunanlar başka bir sınıf sürücü belgesi aldığında bir yıl sonra yeni sertifika grubunda eğitim verebilir."

GEÇİCİ MADDE İÇİN DANIŞTAY'A İPTAL BAŞVURUSU

Sürücü Kursları Konfederasyonu Başkanı Dursun Önal, yönetmeliğin direksiyon eğitmenlerinin şartını düzenleyen, 'Bu yönetmeliğin yayımı tarihinden önce, özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarında yöneticiler hariç en az bir yıl eğitim personeli olarak görev alan veya halen görevde bulunan eğitim personelinin özlük hakları saklıdır' şeklindeki yönetmeliğin geçici birinci maddesinin iptali için Danıştay’a müracaat etti. Müracaatı değerlendiren Danıştay 8. Dairesi, geçici birinci maddenin yürütmesinin durdurulmasına hükmetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler