Kutanoğlu: “Tahkim Kurulu sadece Trabzon'a değil...“

Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Trabzon Tahkim Kurulunun kurulmasının ticari uyuşmazlıklar için çok anlamlı ve değerli olduğunu söyledi.

Kutanoğlu: “Tahkim Kurulu sadece Trabzon'a değil...“
Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Trabzon Tahkim Kurulunun kurulmasının ticari uyuşmazlıklar için çok anlamlı ve değerli olduğunu söyledi.  Kurulunun bölgesel olması önerisinde bulundu.

CUMHURİYET BAŞSAVCISI TTSO’YU ZİYARET ETTİ

TTSO’yu ziyarette konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Kutanoğlu geçtiğimiz ay meclis toplantısında kurulan TTSO Trabzon Tahkim Kurulu konusunda açıklamalarda bulundu. İyi bir başlangıç yapılması temennisinde bulunan Başsavcı Kutanoğlu, toplumun daha çok iş dünyası, ticaret dünyasının bunun farkında olmasını, bununla birlikte etkin bir tahkim kurulu uygulanması olmasını diledi.  

Tahkimin toplumda çok fazla bilinmediğini ifade eden Başsavcı Kutanoğlu şöyle konuştu: “ Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın bunun farkında olması çok faydalı. Trabzon Tahkim Kurulunun tanıtımlarının güçlü bir şekilde yapılması gerekiyor. Sözleşmelerde tahkime atıfta bulunmak suretiyle ‘çünkü öyle bir gerekliliği var’ iki tarafın anlaşması ile uygulanabiliyor. Bu sağlandığında çok daha iyi olacaktır. Bunun için zamana ihtiyaç var. Acele etmemek lazım. Emekleme aşamasında önemli olan kurumsal güvenliği muhataplarına verebilmektir. Ben tahkime başvurduğum zaman hakikatten adalet ne ise iş dünyasına uygun bir karar çıkacak güvencesini muhataplarımıza verebilirsek çok daha işler hale gelecektir. Bunun için çok aceleci olmamak lazım. Ve Zaman zaman yanlış da yapabiliriz. Bunu düzeltmek ve o iradeyi göstermek önemlidir. Adım atılmış ve ciddi bir kazanç diye düşünüyorum.”


TAHKİM KURULU YETKİ VERİLMESİ HALİNDE BÖLGE İLLERİNEDE KATKI SAĞLAYABİLİR

Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu Artvin, Rize, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Giresun illerimizde bir Trabzon tahkim Kurulu’nun tanıtımının yapılması ile bu illerdeki ticari uyuşmazlıklarda bu kurulda çözülmesi sağlanabileceği önerisinde bulundu. Kutanoğlu, “ İlla uyuşmazlığın burada olması gerekmiyor. Buradaki kurulun yetkili kılınması halinde yetki verilmesi halinde oradaki uyuşmazlıklara da bakılabilir.”

İKİ YILLIK BİR HAZIRLIĞIN SONUNDA BAŞARDIK

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu kısa zamanda sorunların çözümü için Trabzon Tahkim Kurulunun büyük bir katkısı olacağını ifade etti. Hacısalihoğlu, “Belki biz de geç kaldık ama iki yıldan beri bir hazırlık aşamamız oldu. Amaç sorunların hızlı ve adalete ve ticarete uygun bir şekilde tarafların da kabulü ile çözüme kavuşturulmasıdır.” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Meclis Başkan Vekilleri H. İbrahim Nalbant, Adnan Sağlam, Yönetim Kurulu Üyeleri Şaban Bülbül, Tolga Avcı, Emanullah Tüfekçi, İsmail Gençcelep ve Genel Sekreter Hakan Gürhan ile yaptığı görüşmenin ardından birlikte fotoğraf çekilerek odadan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler