Kim ne kadar zam alacak?

Yasa Meclisten geçti... Asgari ücretin net bin 300 liraya çıkmasından sonra, sadece işçilerin değil birçok meslek grubunun maaşlarına ve ödeneklerine zam geldi. Söz konusu yasa tasarıları da Meclis'te birer birer çıkmaya başladı. Üniversite öğrencilerinin

Kim ne kadar zam alacak?
Yasa Meclisten geçti... Asgari ücretin net bin 300 liraya çıkmasından sonra, sadece işçilerin değil birçok meslek grubunun maaşlarına ve ödeneklerine zam geldi. Söz konusu yasa tasarıları da Meclis'te birer birer çıkmaya başladı. Üniversite öğrencilerinin bursları 400 liraya yükseltilirken muhtarlara da 350 liralık artış geldi. Polislerin ise emniyet hizmeti tazminatı yüzde 25 oranında artırılırken maaşlara 480 lirayı bulan zamlar yansıyacak. Bunun yanında er ve erbaşların harçlıkları artarken polis ve astsubayların göstergelerinin yükseltilmesi de maaş ve emekli ikramiyelerine olumlu yansıyacak. 
mes.jpeg
 
ASTSUBAYLARA İNTİBAK: Astsubay emeklilerinin 2003 yılı öncesi ve sonrası oluşan farkın kapatılmasına yönelik intibakları sağlanacak. 
 
MUHTARLAR: Muhtar maaşları Ocak'tan itibaren 950 lira yerine bin 300 lira olarak ödenecek. 
 
ÖĞRENCİLER: Lisans öğrencilerinin bursu 400 liraya çıktı. Askeri öğrencilerin ve erlerin harçlıkları yükseltilecek.
 
YAŞLILAR: 65 yaş aylığı alanların, kimin yanında yaşarlarsa yaşasınlar maaşlarında kesinti ve duraksama olması önlenecek. 
 
ESNAFA KREDİ: Küçük esnafa 30 bin liraya kadar faizsiz kredi verilecek.
 
POLİSLER VE ERBAŞLAR: Polislerin ve uzman erbaşların 2.200 olan ek göstergeleri 3.000'e çıkarılacak. Bu, maaşlarını ve emekli ikramiyelerini artıracak. Ayrıca polislerin emniyet hizmet tazminatları yüzde 25 artırılacak.
 
GENÇLERE DESTEK: İlk kez iş bulan gençlerin maaşı 1 yıl boyunca devlet tarafından ödenecek. Lise ve üniversite mezunu gençlerin Genel sağlık Sigortası borçları silinecek. İş kurmak isteyen gençlere karşılıksız 50 bin lira verilecek. Evlenmek isteyenlere 5 bin lira destek sağlanacak.
 
Takvim

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler