Kiliseye intihar saldırısı !

Pakistan'ın Peşaver şehrinde bir kiliseye düzenlenen intihar saldırısında en az 40 kişi öldü 70 kişi de yaralandı. Saldırganların iki kişi olduğu öğrenildi. Kurbanlar arasında kadınlar ve çocuklar da olduğu bildirildi.Emniyet Müdür Yardımcısı Zahirul İsla

Kiliseye intihar saldırısı !

Pakistan'ın Peşaver şehrinde bir kiliseye düzenlenen intihar saldırısında en az 40 kişi öldü 70 kişi de yaralandı. Saldırganların iki kişi olduğu öğrenildi. Kurbanlar arasında kadınlar ve çocuklar da olduğu bildirildi.

Emniyet Müdür Yardımcısı Zahirul İslam Pakistan kanalı GeoTV'ye yaptığı açıklamada, "Patlama olduğu sırada içeride 600 kişi vardı" dedi.

Üst düzey polis yetkilisi Necib Bogvi de, "Ayin bittikten sonra insanlar dışarı çıkmaya başladığı sırada intihar bombacısı onlara doğru koşmuş" dedi.

Polis ölenlerin en az dördünün çocuk, ikisinin polis memuru, altısının ise kadın olduğunu açıkladı.

Ölü ve yaralı sayısının artabileceğinden endişe ediliyor. Saldırının pazar ayini sırasında düzenlendiği belirtildi. Bomba imha ekibinden bir görevli, iki saldırganın iki ayrı bomba patlattığını söyledi.

Bazı vatandaşlar saldırının hemen ardından protesto gösterileri için sokağa çıktı.

Pakistan'da Hristiyanlar nüfusun yaklaşık yüzde 1,6'sına tekabül ediyor.

Bu olay Başbakan Navaz Şerif'in haziran ayında göreve gelişinden bu yana yaşanan en kanlı din saldırısı oldu. Geçmişte düzenlenen Hristiyan azınlığa yönelik böyle saldırılardan İslamcı militanlar sorumlu tutulmuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem