Kılıçdaroğlu öyle bir iddiada bulundu ki !

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ordu’ya defalarca geldim. İnşallah buraya bir dahaki sefere başbakan olarak geleceğim” dedi.CHP Ordu İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de huzur ve

Kılıçdaroğlu öyle bir iddiada bulundu ki !

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ordu’ya defalarca geldim. İnşallah buraya bir dahaki sefere başbakan olarak geleceğim” dedi.

CHP Ordu İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de huzur ve barışın sağlanması için işsizliğin ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, “Annelerin bir isteği vardır. Çocukları kendilerinden daha iyi bir yaşam sürsün. Güzel bir evlilik yapsınlar, huzur içinde olsunlar. Benimde en büyük arzum bu. Eğer bir yerde işsizlik varsa, bir evde işsiz biri varsa o evde huzur yoktur. Benim size bir sözüm var. Benim sorumluluk duyduğum ülkede herkesin çocuğu iş bulsun. Önce bunun mücadelesini vermek zorundayız. Bu mücadeleyi verirsek ülkemizi büyütürüz. Bunu yapmak zorundayız. Benim sözüm sözdür. Önce herkes iş bulacak, her evde tencere kaynayacak. Ülkeye barış ve huzur gelecek” diye konuştu.

Üniversitelere türbanla girilmesini kendisinin sağladığını iddia eden Kılıçdaroğlu, “Aramızda çok sayıda kadın var. Başı açık olanı da var, başı kapalı olanı da var. Üniversitelerde türbanın serbest olmasını sağlayan kişi benim. ‘Üniversiteye gider mi?’ dediler. ‘Elbet gider’ dedim. ‘Keşke bütün kızlarımız üniversiteye gitse’ dedim. Meclis’te düne kadar başörtüsü siyaseti yapıyorlardı, o siyaseti de bitirdik. Bütün kadın kardeşlerime söylüyorum. İster başınız açık, isterse kapalı olsun. Bütün kadınların benim başımın üzerinde yeri var” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, “Dün bu adam ‘Facebook’u kapatacağız’ demiş. Kapatabilir mi? Hayır. Gençler meraklanmayın, o hiçbir şey yapamaz. Bu ülkede CHP var. Oralarda hoşuna gitmeyen şeyler oluyormuş. Yapma o zaman” dedi.

“FINDIK ÜRETİCİSİ KARŞILIĞINI YETERİNCE ALAMIYOR”

Ordu’nun Karadeniz’in en güzeller illerinden bir tanesi olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, fındık üreticilerine seslendi. Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ordu, Karadeniz’in güzel illerinden bir tanesidir. Yeşilliği, güzel insanları var. Bütün Karadeniz gibi Ordu da çok güzel bir yerdir. Ordu’ya defalarca geldim. İnşallah buraya bir dahaki sefere başbakan olarak geleceğim. Fındığın bu bölge için, Karadeniz için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Alın teri döküyor fındık üreticisi, karşılığını yeterince alamıyor. Ama o alın terinin karşılığını yabancılar alıyor. CHP’nin Genel Başkanı olarak bütün fındık üreticilerine bir sözüm var. CHP iktidarında fındık borsası Avrupa’da değil, Karadeniz’de olacak. Dünya fındık fiyatını Karadeniz belirleyecek. 11 yıldır iktidardalar, fındık üreticilerine sesleniyorum. Alın terinizin, ürettiğiniz ürünün karşılığını aldınız mı? 30 Mart geliyor, gideceğiz sandığa. Bayram havası içerisinde gideceğiz. Demokrasi şöleni içinde gideceğiz. Hiçbir yurt dışımızı ötekileştirmeden, herkesi kucaklayarak gideceğiz. Yeni bir tarih yazacağız, yeni bir başlangıç yapacağız. Özgür ve bağımsız Türkiye’yi yeniden ellerimizle inşa edeceğiz. Fındık üreticisi kardeşlerim bilirler 2004’te bir don afeti yaşandı. 169 milyon TL fındık üreticisine ödenmesi gerekiyordu doğal afet nedeniyle. Aradan 10 yıl geçti. Fındık üreticilerine sözüm 10 yıldır alamadığınız alacağınızı size ödeyeceğiz. Siz alacaksınız. Alın terinizin karşılığını alacaksınız. Biz bunları söyledikçe bize ‘kaynağı nereden bulacaksınız’ diyorlar. Türkiye Cumhuriyeti zengin ülkedir. Kaynağı, imkanı vardır. Üretir çalışır. Bizim namuslu siyasetçimiz azdır. Temel sorunumuz da budur zaten” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından CHP belediye başkan adayları tanıtıldı. Kılıçdaroğlu, tanıtımın ardından Ordu’dan helikopterle Samsun’a gitti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem