Kılıçdaroğlu Erdoğan'a tazminat ödeyecek

Mahkeme, CHP Genel Başkanı Kılıçdaoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine 197 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Kılıçdaroğlu Erdoğan'a tazminat ödeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının,  Man Adası'na para transferi yaptıklarına ilişkin iddiaları nedeniyle CHP Genel  Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açtığı 1 milyon 500 bin liralık manevi tazminat  davası karara bağlandı. 

Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, davacılar  Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınları adına avukat Ferah Yıldız ile davalı  Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik katıldı.

Davayı karara bağlayan mahkeme hakimi, davalının davacılar hakkında  iddialarının tamamen gerçek dışı olduğu ve yurt dışına herhangi bir para  gönderilmediğinin sabit olduğunun anlaşıldığını belirterek, açılan haksız fiile  dayalı davanın kısmen kabulüne karar verdi.

Mahkeme bu kapsamda, 110 bin lira manevi tazminatın Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'a, 15 bin lira manevi tazminatın Ahmet Burak Erdoğan'a, 17  bin lira manevi tazminatın Ziya İlgen'e, 25 bin lira manevi tazminatın Mustafa  Erdoğan'a, 20 bin lira manevi tazminatın Osman Ketenci'ye ve 10 bin lira manevi  tazminatın da Mustafa Gündoğan'a 28 Kasım 2017 tarihinden itibaren işleyecek  yasal faizi ile birlikte davalı Kılıçdaroğlu'ndan alınarak taraflara ödenmesine  karar verdi.

Dava dilekçesinden

Cumhurbaşkanı Erdoğan, oğlu Ahmet Burak Erdoğan, eniştesi Ziya İlgen,  kardeşi Mustafa Erdoğan, dünürü Osman Ketenci ve iş adamı Mustafa Gündoğan'ın  avukatları tarafından hazırlanan dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun 28 Kasım 2017'de  partisinin grup toplantısındaki konuşmasına yer verildi.

Dilekçede, Erdoğan ve adı geçenleri hedef alan, küçük düşürücü,  aşağılayıcı, gerçek dışı ithamlar isnat ederek ağır hakaretlerde bulunan  Kılıçdaroğlu'nun, müvekkillerin toplumun kin ve nefret duygularına maruz  bırakılmasına sebep olduğu ifade edildi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, çekinmeden ve sıkılmadan sarf ettiği sözlerin,  televizyon, gazete ve diğer yayın araçları aracılığıyla halkın büyük bir kısmına  ulaştığı belirtilen dilekçede, böylece müvekkili hedef alan ağır, tahammül  edilmesi imkansız hakaret ve ithamları içerir yalan iddialara dayalı konuşmanın,  çok geniş kitlelere ulaşarak müvekkilin aşağılanması, toplum önünde küçük  düşürülmesi ve yıpratılmasının hedeflendiği kaydedildi.

Dilekçede, "Yurt dışındaki herhangi bir şirkete vergi kaçırmış veya  herhangi bir nedenle para göndermiş değiliz. Yurt dışına milyonlarca dolar para  kaçırdığımızı ispat ettiğini söylediği belgeler, iddiasını ispat edemez. Çünkü  iddia, maddi gerçekle bağdaşmıyor. Bu nedenle en basit tabirle bu belgeler  üretilmiş belgedir, yani sahtedir." ifadesi kullanıldı.

Dilekçede, Cumhurbaşkanı Erdoğan adına 500 bin lira, diğer 5  müvekkilin de 200'er bin lira manevi tazminat talebi bulunduğu kaydedilerek,  "İftira yollu hakaretin büyüklüğü dikkate alınarak talebin kısmen değil, aynen  kabul edilmesi gerekmekte olup, talebimizin bu miktar üzerinden kabul edilmesi  arz olunur." denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler