Kılıçdaroğlu: "Asgari ücreti neden dolara endekslemiyorsun?"

Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu: "Asgari ücreti neden dolara endekslemiyorsun?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bütün işsizlere sesleniyorum; nerede olursa olsunlar, bu hükümet size iş bulmaz kardeşim. Herkes oturup düşünmek aklını başına almak zorundadır, savrulan bir Türkiye istemiyoruz. Herkesin işi herkesin aşı olsun, her evde huzur, bereket olsun bizim isteğimiz budur." dedi. 
 

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, hangi görüşten olunursa olunsun gazilere ve şehit yakınlarına saygı duyulması gerektiğini belirtti.

"Biz bütün gazilerimize şehitlerimize ve yakınlarına saygı göstermek zorundayız, bu onurlu bir görevdir. Eğer bu ülkenin sokaklarında fabrikalarında, tarlalarında rahat çalışıyorsak, onların sayesinde." diyen Kılıçdaroğlu, "Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır" sözünü hatırlattı.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şube Başkan Yardımcısı Gazi İrfan Bayar'ın (45) özel otomobilinde intihar ettiğini anlatan Kılıçdaroğlu, Bayar'ın gazilere sağlanan imkanlar sayesinde çocuğunu özel okula yazdırmak istediğini aktardı. 

Bunun için milli eğitim müdürüne gittiğini ve müdürün Kastamonu'daki iki özel okuldan birine gazi Bayar'ın çocuğunu yazdırdığını ifade eden Kılıçdaroğlu, bu özel okulun FETÖ'cü olduğunun ortaya çıktığını ve gazinin soruşturulduğunu dile getirdi.

Gazinin yapılanlara dayanamayarak intihar ettiğini belirten Kılıçdaroğlu,  şöyle konuştu:

"Bunların yatacak yeri yoktur, emin olun vallahi de billahi de bunların yatacak yeri yoktur. Bu gazinin ne günahı var, çocuğu özel okula gidecek o da istiyor. Hangi okula gideceğine milli eğitim müdürü karar veriyor. Ne suçu var? Bir devlet böyle savrulamaz, bu bayrak için canlarını ortaya koyan insanların hayatı bir kurşuna teslim edilemez. Bütün annelere sesleniyorum, ister Diyarbakır'da ister Tekirdağ'da 81 ildeki, ilçelerdeki ve köylerdeki bütün annelere sesleniyorum; sizin çocuklarınızın hakkını savunuyoruz biz. Çünkü biz hakkı, hukuku ve adaleti savunuyoruz, kimsenin boşu boşuna mağdur edilmesini istemiyoruz. Hak, hukuk olsa zaten bunlar olmazdı. Düne kadar Pensilvanya'dan talimat alan hakimler, şimdi roller değişti, saraydan talimat alıyor. Mağdur olan kim, bu ülkenin gariban insanları, ne değişti?"

OHAL'in FETÖ ile mücadele için çıkarıldığını anımsatan Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün bir kenara bırakıldığını kim muhalifse onunla mücadele edildiğini söyledi. 

Sözcü ve Cumhuriyet gazetelerine yönelik soruşturmalara tepki gösteren Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesinin sahibinin, "silahlı terör örgütünü yönetme, terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla suçlandığını anımsattı. 

Sözcü hakkında hazırlanan "saçma iddianamenin" mahkeme tarafından kabul edildiğini aktaran Kılıçdaroğlu, iktidarın yeni bir suç icat ettiğini vurguladı.

"Bir suç varsa kanunda mutlaka yeri olması lazım." ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu,  "Suçlanan konulardan birisi şu; cumhurbaşkanının yerini haber yapmak. Ben ceza kanununda görmedim böyle bir suçu. Cumhurbaşkanının nerede olduğu dünyanın her yerinde haberdir. Toplumun tüm tanınmışlarının nerede olduğu haberdir. 'Ne istedinizde vermedik' diyen sen değil misin? Asıl baş FETÖ'cü sen değil misin? Devletin namusunu FETÖ örgütüne teslim eden sen değil misin? Devletin çivisi çıkmış. Kimin ne yaptığı belli değil. Kapanın elinde kalıyor. Geldiğimiz nokta acı olarak ifade edeyim ki budur." değerlendirmesini yaptı. 

HÜKÜMETE KÖMÜR MADENLERİ ELEŞTİRİSİ 
 
AK Parti hükümetlerinin, çoğu şeyi topluma duyurmadan geçirmek için  15 yıldır "torba kanun" denen bir uygulamayı kullandığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, yine TBMM gündeminde bir torba kanun getirildiğini hatırlattı.

Kanunun 58. maddesi Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile Türkiye Kömür İşletmeleri'nin (TKİ) uhdesinde bulunan maden ruhsatlarını işletmeye, işlettirmeye ve bunları bölerek yeni ruhsat talep etmeye yetkili kılınmasına ilişkin madde bulunduğunu aktaran CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kentte 170 yıldır kömür çıkarıldığına işaret etti.

Yasanın çıkmasıyla ocakların bölünüp parçalanacağını ileri süren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Zonguldaklı kardeşlerim iyi dinlesin. Yer altında çalışan işçinin derdini, tek anlatan, Türkiye'nin gündemine getiren parti CHP'dir. Yerin metrelerce altında çalışıyorlar, isyan ediyorlar; 'kömürü elimizden alacaklar' diyorlar. 'Zonguldak'ı da Soma gibi yapacaklar' diyorlar. 'Bize sahip çıkan yok mu?' diyorlar. Sana sahip çıkan halkın partisidir, işçinin, emekçinin, alın terinin partisidir. Sırf o ocakları kapatmak için 50 numara çekiyorlar, dışardan kömür ithal ediyorlar. 2001'de ithal edilen kömür miktarı 8 milyon ton. 2014'te 3 kattan fazla artmış 29 milyon ton kömür ithal ediyorlar şimdi. Türkiye'de kömür mü yok? Var. Bu ithalat hangi gerekçeyle yapılıyor? Neden elimizin altında kömür varken çıkarmıyoruz? Kim köşeyi dönüyor bu ithalattan? Bunu ben soruyorum, benden fazla sizin sormanız lazım. Özellikle AK Parti'ye oy veren işçi kardeşlerime sesleniyorum; senin haklarına ben sahip çıkıyorum, oyunun rengini, yerini değiştirmek zorundasın, alın terinden yana tavır almak zorundasın. Seni kandırmaya çalışıyorlar, senin kimliğini, senin inancını sömürüyorlar..."

CHP olarak kendilerinin hiçbir zaman dil, din, köken ayrımı yapmadıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Kim seni aşsız, işsiz bırakırsa sözüm söz ben sana sahip çıkacağım. Samanı ithal ediyorlar. Besmelesiz eti de ithal ediyorlar. Dedim 'o besmelesiz eti saraya götürün, kul hakkı yiyenler o besmelesiz eti yesinler ne millete yediriyorsunuz.' Yılda 4 milyar dolar kömür ithalatına para veriyorlar. Bu parayı Zonguldak'a ver, Zonguldak İstanbul olur, Ankara olur, İzmir olur yazık değil mi? Oradaki sendikaya da sesleniyorum, işçiye sahip çıktığınız sürece korkmayın biz sizin arkanızdayız." diye konuştu. 

"BU HÜKÜMET SİZE İŞ BULMAZ

TKİ'nin toplam 4 bin 622 işçinin alınması için başvuruda bulunduğunu fakat olumsuz yanıt aldığını aktaran Kılıçdaroğlu, "Bütün işsizlere sesleniyorum; nerede olursa olsunlar, bu hükümet size iş bulmaz kardeşim. Herkes oturup düşünmek aklını başına almak zorundadır, savrulan bir Türkiye istemiyoruz. Herkesin işi herkesin aşı olsun, her evde huzur, bereket olsun bizim isteğimiz budur." dedi. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dün gece mazota ve benzine yeniden zam geldiğini, benzin 6 liraya, mazotunda 5 liraya yaklaştığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Hükümet akaryakıta yapılan zammın nerelere ve nasıl yansıyacağını bilmiyor. En yetkili makamda oturan kişi oturup vatandaşla dalga geçiyor. Bu Maliye Bakanı Naci Ağbal. Şöyle diyor; 'millet doların seviyesine bakacağına otursun işine gücüne baksın. Millet oturmuş kalkmış 3 ay sonra 6 ay sonra dolar kuru ne olacak? Sanki falcılar. Bunu yaparak ekonomistim diyenlere de şaşırıyorum.' Asıl biz sana şaşıyoruz, o koltukta sen bu lafları nasıl yapıyorsun. Sen Maliye Bakanlığını nasıl yapıyorsun. 

Benzine, mazota zam yapıldı. Asgari ücret dolara mı endeksli? Hayır İşçinin, memurun maaşı dolara mı endeksli? Hayır. Ama mazot, benzin dolara endeksli. Her şey dolara endeksli. Köprüden geçişler, otoyoldan geçişler, doğalgaz, tüp gaz dolara endeksli. Memurun maaşı dolara endeksli değil. Üçüncü havalimanı ihalesi dolar üzerinden yapılıyor. Kuzey Marmara Otoyolu dolar üzerinden yapılıyor, Avrasya Tüneli'nin geçiş ücreti dolar üzerinden yapılıyor. Dikkatinizi çekerim; ihaleyi yapan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti. Yani Türk. İhaleyi alan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları. İhale  neden Türk lirası üzerinden yapılmadı da dolar üzerinden yapıldı? 80 milyona soruyorum; kim yerli, kim milli bu rakamlar, bu ifadeler çok açık. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlıyla neden dolar üzerinden ihale yaparsın? Sen Türk lirasına güvenmiyorsun da onun için kardeşim. Ne senin müteahhidin, ne de sen güveniyorsun."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler