KCK'dan savaş tehdidi !

Terör örgütü KCK, çözüm sürecinde hükümeti adım atmamakla suçlayarak yeni tehditler savurdu. Örgütün silahlı birimi olan HSM üyesi Delal Amed, PKK’nın yayın organına açıklamalarda bulundu ve “AKP hükümeti önümüzdeki günlerde adım atmayıp süreci bitirme no

KCK'dan savaş tehdidi !
Terör örgütü KCK, çözüm sürecinde hükümeti adım atmamakla suçlayarak yeni tehditler savurdu. Örgütün silahlı birimi olan HSM üyesi Delal Amed, PKK’nın yayın organına açıklamalarda bulundu ve “AKP hükümeti önümüzdeki günlerde adım atmayıp süreci bitirme noktasına getirirse, yeniden savaş pozisyonunu almaya ve etkili bir biçimde devreye girmeye hazırız.” dedi.
 
Demokratik çözüm ve barış uğruna, savaşı yükseltme olanaklarını bir tarafa bıraktıklarını iddia eden Amed, çözüm sürecinin başarısı için fedakârlık yaparak risk aldıklarını savundu. Ardından, “Açık olarak şunu söylüyoruz; biz samimi davranıyoruz, gerçek çözümü hedefliyoruz. Ama çözüme samimi yaklaşmayan, tarihsel Kürt sorununun çözümünü gayri ciddi ele alan ve önderliğimizi boşluğa düşürmek isteyenler, kesinlikle tarih karşısında mahkûm olacak ve hak ettikleri cevabı bulacaklardır.” ifadelerini kullandı.
 
Süreci ilerletme ve başarıya ulaştırma iradesine karşın, hükümetin kapsamlı operasyonları durdurma dışında hiçbir somut adım atmadığını da öne süren Amed, şöyle devam etti: “Güçlerimizin geri çekilmeye başlamasıyla birlikte Kuzey Kürdistan’da bulunan tüm askerî karakol ve üslere yoğun asker ve cephane takviye edilmiş, savaştan yorgun düşen güçler değiştirilmiş, yıpranan ve savaşamaz konuma gelmiş tüm yapılar yenilenmiş, yeni karakol inşaatları başlatılmış, var olan karakollarda güçlendirme çalışmalarına hız verilmiş, güvenlik amaçlı baraj ve askerî yol yapımlarına ağırlık verilmiştir. Önderliğimiz ve hareketimiz tarafından süreç bitirilmiş değildir, devam etmektedir. Ancak AKP hükümeti önümüzdeki günlerde adım atmayıp süreci bitirme noktasına getirirse HPG olarak yeniden savaş pozisyonunu almaya ve etkili bir biçimde devreye girmeye hazır olduğumuzu da açıkça belirtmek istiyoruz.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem