Kayıp askeri ataşelerle ilgili flaş açıklama!

Bakan açıkladı...

Kayıp askeri ataşelerle ilgili flaş açıklama!
15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra Türkiye'ye çağrılan ancak bu talimata uymayan üç askeri ataşe ile ilgili açıklamada bulunan yetkili, Bosna-Herkes'ten gelmeyen ataşenin nerede olduğunu bilmediklerini söyledi.  Yunanistan'daki iki askeri ataşenin ülke dışına çıkmaya çalıştığını bildiklerini ifade eden yetkili, "Gelen bilgiler bunların İtalya'ya geçmiş olabileceği yönünde. Bu konuda daha fazla bilgi almaya çalışıyoruz. Bu bilgi teyit edildiğinde İtalyan makamlara bu konuyu ileteceğiz" dedi.
Türkiye'ye çağrılıp gelmeyen yalnızca üç askeri ataşe bulunduğunu belirten yetkili, şu bilgileri paylaştı: "Her geçen gün teslim olanlar ve yakalananlarla birlikte firari asker sayısı azalıyor. Dokuz general halen yakalanamadı, bunlarla birlikte toplam firari sayısı 160 civarında.

ÇAVUŞOĞLU DOĞRULADI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da açıklamasında 'Firari askeri ataşeler aileleriyle birlikte feribotla İtalya'ya hareket etti' dedi

Atina Silahlı Kuvvetler Ataşesi Kurmay Albay İlhan Yaşıtlı ve Deniz Ataşesi Albay Halis Tunç’un aileleri ile birlikte kayıp olduğu ortaya çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem