Kavurma nasıl yapılır? Kavurma tarifi, malzemeleri ve yapılışı...

Bayram sofralarının olmazsa olmazları arasında yer alan kavurma nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? İşte kavurma yapımı

Kavurma nasıl yapılır? Kavurma tarifi, malzemeleri ve yapılışı...

Kurban Bayramında sofranızda yer vereceğiniz, tadı damaklarda kalacak kavurma nasıl yapılır ve pişirme teknikleri nelerdir? İşte en lezzetli kavurma tarifi...

Kavurma Malzemeleri:

1 kilo kemiksiz kurban eti 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz, karabiber, kekik, kimyon, pulbiber

Kavurma nasıl yapılır? Kavurma tarifi, malzemeleri ve yapılışı...

Yapılışı:

Öncelikle kızgın tavaya1 kilo kemiksiz kurban etini (küçük küçük kuşbaşı doğranmış kuzu veya dana eti olabilir ) koyalım ve suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Ardın yağı ekleyellim ve kısık ateşte 5 dakika kavuralım ardından suyunu ekleyelim. Çok kısık ateşte 25-30 dakika kavuralım eb son tuzunu baharatını ekleyelim ve servis tabağına alalım. 

Kavurma püf noktası:

Etlerin sert olmasını istemiyorsanız içerisine tuz ve baharatları en son eklemenizi tavsiye ederiz.

Kavurma yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalar

Kavurma için en çok kullanılan et kuzu etidir. Ancak söz konusu kurban bayramı olduğunda kavurmanızı kuzudan da koyundan da dana etinden de yapabilirsiniz. Çünkü etler taze olduğu için pişirmesi de kolay ve zahmetsiz olacaktır.Koyun etinden kavurma yapacaksanız kendi yağında, çok kızgın ateşte pişirebilirsiniz. Dana etini ise yeteri kadar su ve yağ ekleyerek uzun sure pişirmeniz gerekir.Kavurma yaparken kullanacağımız etin biraz yağlı olması kavurmanın lezzetli olması için gereklidir. Bu sebeple kurban etinizi temizlerken tüm yağı almamanızda fayda var.

Kurban bayramı kavurması nasıl yumuşak olur?

Kurban bayramında kavurmayı dana etinden yapıyorsanız pişmesi ve yumuşak olması koyun etine göre biraz zahmetli olabilirAyrıca hemen kesildiği gün değil de en azından bir gün dolapta beklemiş eti kavurma yaparsanız istediğiniz yumuşaklığı elde edebilirsiniz. Bahsettiğimiz önce kızgın ateş sonra orta ateşe dikkat ederseniz kavurmanız yumuşak olur.

Kavurma nasıl yapılır? Kavurma tarifi, malzemeleri ve yapılışı...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yemek Tarifleri