Karayılan itiraf etti !

Sözde Diyarbakır sorumlusunun da aralarında bulunduğu 10 teröristin öldürüldüğü operasyonun sırrı ortaya çıktı. Teröristler siyah şemsiye ile de gizlenemedi. Kıstırıldıkları mağarada ‘teslim ol’ çağrılarına ateşle karşılık verince etkisiz hale getirildile

Karayılan itiraf etti !

Sözde Diyarbakır sorumlusunun da aralarında bulunduğu 10 teröristin öldürüldüğü operasyonun sırrı ortaya çıktı.

 
Teröristler siyah şemsiye ile de gizlenemedi. Kıstırıldıkları mağarada ‘teslim ol’ çağrılarına ateşle karşılık verince etkisiz hale getirildiler.
 
Aralarında terör örgütü PKK’nın sözde Diyarbakır sorumlusunun da bulunduğu 10 teröriste yönelik nokta operasyonunun perde arkasından İHA’larda yapılan yeni sistem değişikliği çıktı.
 
Şemsiye kullanarak İHA’lara yakalanmayan teröristler yeni sistemle tespit edilebiliyor. Üzerinde teknolojik değişiklikler yapılan İHA’lar 30 Aralık'ta Lice’de bir hareketlilik belirledi. Takip edilen guruba 31 Aralık’ta düzenlenen operasyonda 10 terörist etkisiz hale getirildi.Haziran ayındaHakkâri kırsalında yapılan operasyonda teröristlerin şemsiye kullanarak gizlendiği anlaşılmıştı.
 
Güvenlik ve istihbarat birimleri, geçtiğimiz nisan ayında PKK’nın Kuzey Irak’ta 5 bin siyah renkte şemsiye aldığını belirlemişti.
 
KIZILÖTESİ SİSTEM EKLENDİ
 
Lice, Bingöl veHani üçgenindeki operasyonda arasında sözde Amed sorumlusu Ertem Karabulut’un da olduğu 10 teröristin nasıl tespit edildiği ortaya çıktı.
 
İnsanız Hava Araçları'nda yapılan yeni düzenleme ile teröristlerin yerlerinin belirlendiği öğrenildi. Yapılan değişiklikler şöyle sıralandı: "Kızılötesi sistemler eklendi, görüş açısı genişletildi. Önceden sadece dikey görüntü alan kameralar artık yatay da görüntü alabilir hale geldi.
 
''TESLİM OL'' ÇAĞRISINA BOMBA
 
İHA’lardan gelen istihbarat üzerine 31 Aralık'ta PKK’lılar kırsal kesimde bir mağarada bulundu. Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat birimleri operasyon için harekete geçti.
 
Hava destekli operasyonda mağarada sıkıştırılan PKK’lılara ‘teslim ol’ çağrısı yapıldı. PKK’lıları sağ yakalamak için güvenlik güçleri sabırlı davranırken, önce mağaradan çıkan bir PKK’lı güvenlik güçlerine el bombası atmak isterken vuruldu.
 
Ardından çıkan PKK’lı da ateş açmaya başlayınca öldürüldü. Diğer PKK’lılar çıkan çatışmada etkisiz hale getirilirken örgütün sözde Diyarbakır sorumlusu Ethem Karabulut, mağaranın diğer çıkışından kaçmak istedi. Ancak güvenlik güçleri aldığı önlem sayesinde Karabulut çatışmada öldürüldü.
 
Karayılan’dan büyük itiraf
 
Terör örgütü PKK'nın Diyarbakır bölge sorumlusu Numan kod adlı Ertem Karabulut'un ölü ele geçirildiği operasyonla ilgili terör örgütünün Kandil'deki elebaşılarından Murat Karayılan'dan önemli bir itiraf geldi. Önceki gün terör örgütünün yayın organına konuşan Karayılan, 31 Aralık'taki operasyonla devletin tespit ettiği PKK'lı bir grubu tamamen imha ettiğini söyledi.
 
Karayılan, "Hareketimizin hamleyi başlattığı mayıs ayından bu yana ilk kez Türk devleti, bir grubu imha etmiş oluyor. En önemli olan şey de alan sorumlusu olan Numan arkadaş (Ertem Karabulut), 4-5 gün öncesinden basılan bu noktadaki birimin yanına geliyor ve kendisi de çatışmada ölüyor. Bu bizim için çok önemli bir kayıptır" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem