Kara Kuvvetleri Komutanı'na tuzak kuran isim şok etti!

O isim tuzak kurdu...

Kara Kuvvetleri Komutanı'na tuzak kuran isim şok etti!
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın emir subayı tarafından Genelkurmay  Karargahı'na çağırılan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Çolak'ın darbe girişiminde bulunan askerler tarafından nasıl rehin alındığına ilişkin detaylar belli oldu. Darbe girişiminde bulunan askerler çıkan arbede sırasında Orgeneral  Çolak'ın koruma astsubayını şehit etti, koruma müdürünü yaraladı.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Orgeneral Çolak ile Kara  Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar, 15 Temmuz saat 21.00'de  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Emir Subayı Yarbay Levent Türkkan  tarafından Genelkurmay Karargahı'na davet edildi.

Orgeneral Çolak ve Uyar, karargaha geldiklerinde derdest edilmeye  çalışıldı. Bu sırada Kara Kuvvetleri Komutanı koruma astsubayı Kıdemli? Başçavuş  Bülent Aydın buna engel olmaya çalıştı. Bunun üzerine Aydın, darbe girişiminde  bulunan askerlerce Genelkurmay karargahında şehit edildi. Koruma Müdürü Yüzbaşı  Burak Akın ise komutanları korumak isterken yaralandı.

Bu sırada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile Genelkurmay 2.  Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, darbe girişiminde bulunan askerlerce başka bir  yere götürüldü. Yere yatırılan Orgeneral Çolak ve Orgeneral Uyar'ın elleri  arkadan kelepçelendi.

Bir süre Genelkurmay Başkanlığı karargahında tutulan Çolak ve Uyar  daha sonra karargaha inen bir helikoptere bindirilerek Akıncı Hava Üssü'ne  götürüldü. Komutanlar buradaki bir odada elleri ve gözleri bağlı tutuldu.  Orgeneral Çolak ve Orgeneral Uyar 16 Temmuz saat 15.30'da yapılan operasyonla  kurtarıldı.

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Güler ve aralarında Genelkurmay Basın  ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü'nün de  bulunduğu bazı üst rütbeli subaylar ise saat 17.00'de kurtarılarak evleri?ne  döndü.

Öte yandan darbe girişiminin tespit edilmesi üzerine Kara Kuvvetleri  Komutanlığınca birliklerde meydana gelen nümayiş hareketlerinin kontrol edilmesi için hemen gerekli tedbirler alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem