Kandil'e hava harekatının sırrı çözüldü !

 BDP heyeti İmralı'dayken, savaş uçaklarının Kandil'e bomba yağdırması çok konuşulmuştu. Kandil’e düzenlenen son hava harekatı, PKK içindeki bazı grupların barış sürecini sabote girişimine karşı yapılmış. BDP'lilerin çözüm sürecini baltaladığı iddiasıyla

Kandil'e hava harekatının sırrı çözüldü !

 

BDP heyeti İmralı'dayken, savaş uçaklarının Kandil'e bomba yağdırması çok konuşulmuştu.
 
Kandil’e düzenlenen son hava harekatı, PKK içindeki bazı grupların barış sürecini sabote girişimine karşı yapılmış.
 
BDP'lilerin çözüm sürecini baltaladığı iddiasıyla tepki gösterdiği hava harekatına ilişkin Vatan gazetesi çarpıçı bilgiyi okurlarına duyurdu. Mahteşe taşınan habere göre hava harekatı karakol baskınları için yola çıkan PKK'lılara karşı yapılmış.
 
BDP heyetinin Abdullah Öcalan’ın mektubunu Kandil’e ulaştırmak üzere yola çıkmasından hemen önce Kandil’e yapılan hava operasyonun şifreleri ortaya çıktı. Vatan gazetesinin edindiği bilgilere göre, operasyon düğmesine, süreci sekteye uğratmak isteyen PKK içindeki bazı grupların bazı karakollara saldırı planı yaptığı istihbaratı üzerine basıldı.
 
BETON DELİCİ MÜHİMMAT
 
Yaklaşık 7 saat süren hava operasyonua katılan 14 savaş uçağı, beton delici mühimmat da kullandı. Çok sayıda hedefin vurulduğu Kandil operasyonunda bir ilk de yaşandı. Harekatta, 18 Aralık’ta uzaya fırlatılan Türkiye’nin yüksek çözünürlüklü yerli keşif uydusu GÖKTÜRK-2’den alınan görüntülerin de kullanıldığı öğrenildi.
 
HAVA HAREKATININ REHBERİ GÖKTÜRK 2 OLDU
 
TSK uydu sayesinde PKK’nın üst düzey dağ kadrosunun da bulunduğu Kuzey Irak’taki en büyük kampı olan Kandil’i artık 2,5 metre çözünürlükte izlemeye başladı. Özellikle TSK için keşif ve gözetleme yapan uydu, 2,5 metre çözünürlükte siyah beyaz görüntü alabiliyor. Planlaması yapılan koordinatlar uyduya sunulduktan sonra haberleşme konisine giriyor. Ve uydu olay yerinden tahmini bir günlük bir gecikmeyle 40 dakika görüntü aktarabiliyor. TSK bu sayede başta Kandil olmak üzere terörle mücadelede hassas bölgelerdeki konuşlanmaları yaklaşık 1 gün öncesi görüntülerle izleyip, operasyon planlaması yapabiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler