K. Irak'a F-16'larla operasyon

Kuzey Irak'a düzenlenen hava ve kara operasyonlarından sonra zor anlar yaşayan teröristlere yine hava operasyonu düzenlendi. Diyarbakır'dan kalkan jetler Hinere, Hakurk, Sinine ve Kelaşin kamplarına bomba yağdırdı.F-16'ların hava operasyonu dün akşam Türk

K. Irak'a F-16'larla operasyon

Kuzey Irak'a düzenlenen hava ve kara operasyonlarından sonra zor anlar yaşayan teröristlere yine hava operasyonu düzenlendi. Diyarbakır'dan kalkan jetler Hinere, Hakurk, Sinine ve Kelaşin kamplarına bomba yağdırdı.

F-16'ların hava operasyonu dün akşam Türkiye saati ile 21.45 sıralarında başladı. Bombalama haberi Kuzey Irak kaynaklı internet sitelerinde yer aldı. Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nden saat 21.00 sıralarında peş peşe kalkan 10 jet, 45 dakika sonra Kuzey Irak'taki  Hinere, Hakurk, Sinine ve Kelaşin kamplarına bomba yağdırmaya başladı. 10 F-16 yaklaşık 2 saat boyunca teröristleri bombaladı.

PKK ve terör örgütünün İran kolu olan PJAK'lıların bulunduğu kampları bombaladıktan sonra Diyarbakır'daki üslerine geri döndü. Uçaklar önceki günde Türkiye sınırına yakın olan Geliye Reş bölgesi ile Hakurk kampının çevresini bombalamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem