İzmir'de ki Faylar İlk Kez Görüntülendi

Sualtı kamerası ve sismik araştırma aletleriyle yapılan tespitlerle fayların özellikleri, yönü ve deniz tabanına etkileri belirlenebilecek.

İzmir'de ki Faylar İlk Kez Görüntülendi


Sualtı kamerası ve sismik araştırma aletleriyle yapılan tespitlerle fayların özellikleri, yönü ve deniz tabanına etkileri belirlenebilecek. Proje sayesinde fayların üretebileceği depremler hakkında bilgi toplanacak.

İzmir'de son yüzyılda üç büyük deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi tarafından hazırlanan deprem master planında da zemininin zayıf olduğu belirtilen İzmir'in deprem açısından riskli bölgelerden biri olduğu vurgulandı.

Türkiye Ulusal Jeodezi-Jeofizik Birliği de İzmir'in deprem riskini araştırmak için bir proje geliştirdi. Proje kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi deniz bilimleri ve teknolojisi enstitüsü uzmanları risk yaratan aktif fay hatlarını incelemeye başladı. Proje kapsamında ilk kez fay hatları su altında görüntülendi.

Proje kapsamında eylül ayından itibaren İzmir Körfezi'ndeki fay kırıklarının sualtı bölümü incelenecek. Proje yaklaşık 2 yıl sürecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem