İşte o kahraman şoför !

İstanbul'da otobüse binerken bir anda kalp krizi geçiren genç kadının hayatını kurtaran kahraman otobüs şoförüne ödül verildi. Genç kadın için seferber olan şoför Murat Evin, yaşadığı o anları da anlattı.İstanbul'da 3 Ekim'de gece saat 23.00 sıralarında ö

İşte o kahraman şoför !

İstanbul'da otobüse binerken bir anda kalp krizi geçiren genç kadının hayatını kurtaran kahraman otobüs şoförüne ödül verildi. Genç kadın için seferber olan şoför Murat Evin, yaşadığı o anları da anlattı.

İstanbul'da 3 Ekim'de gece saat 23.00 sıralarında özel halk otobüsüne binen genç kadın tam İstanbul Kartı'nı basacağı sırada kap krizi geçirerek bir anda yere yığılmıştı. Genç kadının yardımına koşan otobüs şoförü Murat Evin, otobüsteki yolcuları indirerek kadını hastaneye yetiştirmek için yola koyulmuştu. Trafiğin tıkalı olan bölümlerinde otobüsten aşağı inen bir yolcu yolu açmaya çalışırken, genç kadını hastaneye yetiştirmeye çalışan sürücü bir süre ters yola girmiş, yolda bir ambulansı fark edince ise otobüsten inerek koşmaya başlamıştı. Otobüsün koltuklarına basarak ve üzerinden atlayarak ambulansa koşan kahraman şoför ambulansın dolu olduğunu görünce yeniden direksiyon başına geçerek hastanenin yolunu tutmuştu. Gen kadını hastaneye yetiştiren kahraman şoförün gösterdiği çaba ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülenmişti. Genç kadının hayatı ise yapılan ilk müdahale sonucu kurtarılmıştı.

Genç kadının hayatını kurtaran otobüs şoförü Murat Evin'e, Halk Otobüsleri A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Beşer ödül verdi.

"BİR AMBULANS ŞOFÖRÜ GİBİ TRAFİĞİ AÇMIŞ"

Halk Otobüsleri A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Beşer, kahraman şoförü tebrik ederek, "Ben şoförümüzü tebrik ediyorum. Diğer arkadaşlarımızında bu kardeşimizin yaptığı davranışlardan esinlenerek vermiş olduğumuz eğitimlerin ne kadar kıymetli ve değerli olduğunu anlamaları açısından Murat kardeşimle diyaloğa girerseler bu eğitimlerin ne kadar faydalı olduğunu bir kez daha anlamış olacaklar. Bir ambulans şoförü gibi trafiği açarak yolcularımızla bütünleşerek, yardımlaşarak ters yoldan düz yoldan bir şekilde kendisini hastaneye yetiştirerek, hayata döndürebildiğimiz için o kardeşimize de geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum. Bu gayretlerden ve başarılardan dolayı Murat kardeşime bir ödül vermeyi uygun gördüm" dedi.

"YERDE BİR CAN YATIYORDU"

Yaşadıklarını anlatan şoför Murat Evin, "O gün çok kötü ama sonu güzel biten bir gün yaşadık. Yolcularımı almaya çalışıyordum. Kadının biri kartı basarken birden yere düştü. Bir şekilde 112'yi aradık. Trafik yoğunluğundan dolayı ambulans yetişemedi. Yolcularımı indirdim otobüsten. Kazasız belasız hastamı yetiştirdim. Uzak bir mesafe gittik. Çok trafik vardı. Yerde yatan bir can vardı. O canı kurtarmak istedim. Ona istinaden çok rahat bir şekilde kazasız belası gittik. Korna çalıyordum. Sonra kornam bozuldu. Ters yöne de girdim. Otobüs olduğu için arkadan dolanamadım. Arkadaşlar da yardımcı oldular" şeklinde konuştu.

"BİR AN OLSUN BAŞINDAN AYRILMADIM"

Hasta için koşarak sedyeyi getiren kahraman şoför, "Direk sedyeye koştum. Doktorlara haber verdim. Hastanın başından ayrılmadım. Bir an olsun ayrılmadım. Hasta kriz geçiriyormuş. Kalbini tutunca kriz geçirdiğini anlamıştık. İyileştikten sonra arkadaşlarını aradım. İyiymiş. Yardımcı oldukları için onlarda mutlu. Heyecan yapmadım. Ama biraz korktum. Sonuçta yerde yatan candır. Su vermeye çalıştım, yüzünü serinletmeye çalıştım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler