İşte memurun kader günü!

Hakem Heyeti Başkanı, kararı 29 Mayıs'ta açıklayacağını söyledi.

İşte memurun kader günü!

Hakem Heyeti Başkanı yaptığı açıklamada memur zamları için kararı 29 Mayıs'ta kararı açıklayabileceklerini söyledi.

Sayıştay Başkanı Recai Akyel, memur toplu görüşmelerinde tarafların uzlaşma sağlanamayan hususlara ilişkin Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvurduğunu belirterek, Kurulun, taraflarca yapılan başvuruları 5 gün içerisinde sonuçlandıracağını ve konuyla ilgili kesin kararını 29 Mayıs 2012 tarihinde vereceğini bildirdi.

Akyel, yaptığı yazılı açıklamada, Anayasanın 53'üncü maddesine göre, memurlar ve diğer kamu görevlilerinin toplu sözleşme yapma hakkı bulunduğunu hatırlattı.

Toplu sözleşme yapılması sırasında uyuşmazlık çıkması halinde ise taraflara Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvurabilme imkanı tanındığını vurgulayan Akyel, ayrıca, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararlarının kesin olduğu ve toplu sözleşme hükmünde olacağı hükme bağlandığını ifade etti.

Kamu görevlilerinin 2012 ve 2013 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarını belirlemek üzere, 30 Nisan-21 Mayıs 2012 tarihleri arasında Kamu İşveren Heyeti ile Kamu Görevlileri Sendikaları Heyetinin taraf olarak katıldığı toplu sözleşme görüşmelerinin, üzerinde uzlaşılan ve uzlaşılamayan konuları içeren Toplantı Tutanağı imza edilerek sonuçlandırıldığını ifade eden Akyel, şunları kaydetti:

''Anayasanın ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun ilgili hükümleri çerçevesinde uzlaşma sağlanamayan hususlara ilişkin taraflar Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvurmuşlardır.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu taraflarca yapılan başvuruları 5 gün içinde sonuçlandıracaktır. Bu çerçevede, ilgili taraflar dinlenecek, talepler değerlendirilecek ve kesin karar verilecektir. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, çalışmalarını Devlet Personel Başkanlığı hizmet binasında sürdürecektir. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, çalışma süresi boyunca (25-29 Mayıs 2012 tarihleri arasında) kamuoyuna ve basına açıklama yapmayacaktır.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, konuyla ilgili kesin kararını 29 Mayıs 2012 tarihinde verecektir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem