İşte 3. Köprüde son durum !

Avrupa ve Asya'yı üçüncü kez birbirine bağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde sona iyice yaklaşıldı. Dünyanın en geniş asma köprüsü olma özelliğini taşıyan köprüde iki yakanın birleşmesine sadece 17 tabliye kaldı. Dünyanın en geniş asma köprüsü ol

İşte 3. Köprüde son durum !

Avrupa ve Asya'yı üçüncü kez birbirine bağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde sona iyice yaklaşıldı. Dünyanın en geniş asma köprüsü olma özelliğini taşıyan köprüde iki yakanın birleşmesine sadece 17 tabliye kaldı.

Dünyanın en geniş asma köprüsü olma özelliğini taşıyan ve İstanbul trafiğini rahatlatacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. 3'üncü köprünün birleşmesine son 17 tabliye kalırken, her iki kulede de betonarme imalatları tamamlandı. Avrupa yakasına 20 Asya yakasına 20 adet olmak üzere 40 adet standart çelik tabliye segmenti ve 2 adet geçiş segmenti ile birlikte toplam 42 adet çelik tabliye segmenti yerleştirildi. Son yerleştirilen segmentlerde kaynaklı birleşim işlemleri devam ederken geriye kalan 17 adet tabliyenin de yapımı devam ediyor.

Her iki yakayı birleştirecek olan bin 408 metre uzunluklu ana açıklıktaki tabliyenin bin 17 metresinin yapımı tamamlanırken geriye 391 metre mesafe kaldı. Tabliyelerin bağlandığı eğik askı kablolarının montajı devam eden köprü şantiyesinde kablo bileziklerin montajı da sürüyor.

Avrupa Yakasında 80 adet Asya yakasında 80 adet olmak üzere toplamda 160 adet eğik askı kablosunun montaj ve germe işlemlerinin tamamlandığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde, geriye kalan 16 adet eğik askı kablolarının montaj hazırlık işleri ise devam ediyor. Kule üst bağlantı kirişi paneli montaj işlemleri devam eden köprüde, betonarme imalatların yüzde 100'ü tamamlandı.

Asma bölgesinde çelik tabliye segmentlerinin kaldırılmasında kullanılacak olan vincin kediyolu (catwalk) üzerine montaj işleri ise halen devam ediyor.

İşte 3. Köprüde son durum !

İşte 3. Köprüde son durum !

İşte 3. Köprüde son durum !

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler