İstanbul’da zehir tacirlerine büyük darbe

İstanbul'da zehir tacirlerine yönelik düzenlenen iki farklı operasyonda 254 kilo 400 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

İstanbul’da zehir tacirlerine büyük darbe

İstanbul'da zehir tacirlerine yönelik düzenlenen iki farklı operasyonda 254 kilo 400 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zehir tacirlerine yönelik İstanbul'da Kadıköy ve Maltepe ilçelerinde önceden belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Farklı tarihlerde düzenlenen operasyonlarda 254 kilo 400 gram farklı türlerde uyuşturucu madde ele geçirildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Sentetikler ve Ara Kimyasallar Büro Amirliği ekipleri, 12 Ekim'de Maltepe'de uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen yabancı uyruklu şahıslara düzenlenen operasyonun devamında 26 Ekim'de yine aynı ilçede Bağlarbaşı Mahallesi'nde bir otoparka baskın düzenledi. Baskında park halinde bulunan araçta yapılan aramalarda 26 parça halinde 13 kilo 500 gram eroin, 21 parça halinde 20 kilo 300 gram esrar ele geçirildi. Operasyonda M.A. (37) ve S.D. (33) isimli 2 şahıs gözaltına alındı. S.D. isimli şahsın emniyetteki işlemlerin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı, arama listesinde olan M.A.'nın yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ikinci adresi Kadıköy Kozyatağı Mahallesi Sakarya Sokak'ta bulunan bir bina oldu. İnşaat halinde olan bir binaya şüpheli 4 kişinin 10 çuvalla uyuşturucu taşıdığı ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Yapılan çalışmaların ardından ekipler, binaya baskın düzenledi. Operasyonda yapılan aramalarda 220 kilo 600 gram esrar ve uyuşturucu madde üretim ve dağıtımında kullanılan çok miktarda malzeme ele geçirildi.

Baskında arama listesinde olan O.Y. isimli şahsın cezaevinde olduğu, diğer şüpheli şahıs H.H.Y.'nin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem