İsrail’in Kudüs saldırılarının nedeni ne? Terör uzmanı Haber61 için yorumladı

Terör uzmanı Cenap Serdar İsrail’in Kudüs saldırılarının nedenini değerlendirdi.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te gerilim her geçen saniye tırmanırken, bölgeden kan donduran haberler geliyor. İsrail polisi sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'daki Filistinlilere saldırırken, dün, akşam saatlerinde ise Gazze vuruldu. İsrail saldırılarında aralarında dokuzu çocuk, 24 kişi hayatını kaybetti, 103 kişi yaralandı. İsrail uçakları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki bölgelere hava saldırısı düzenlerken, Hamas da roketlerle karşı saldırı başlattı. İsrail geçtiğimiz dakikalarda Gazze'ye yeni bir saldırı düzenledi. Gelen ilk bilgilere göre bu saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti.

İsrail bu saldırıları neden düzenliyor? Terör uzmanı Cenap Serdar, İsrail’in yaptığı bu saldırıların nedenini Haber61’e değerlendirdi.

Serdar “İsrail Başbakanı Netenyahu dört seçime girdi ama hükümeti kuramadı. Aşırı sağcıların etkisinde olması nedeniyle koalisyonu sağlayamıyor. iki hafta önce Cumhurbaşkanı hükümeti kurma yetkisini ikinci parti olan Yeni Sağ Partisi (YAMINA) Genel başkanı Naftali Bennett'e verdi.

Bennett'in hükümeti kuramayacağına inanan Netenyahu, Haziran ayında yapılacak seçimlerde daha çok oy almak amacıyla Kudüs’e yönelik saldırıları başlattı. “ dedi.

Netenyahu’nun seçimleri kazanamazsa tutuklanacağını söyleyen Serdar “Netenyahu iktidar olamayınca yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanıp cezaevine gönderilecek. Bunu bilmesi nedeniyle müslüman halk üzerinden daha çok kan döküp kendi halkının güvenini kazanıp oylarını arttırmaya çalışmaktadır.

Filistin halkının ayaklanması gösterilerin başlaması üzerine HAMAS tarafından yapılan füze saldırısında İsrail askerleri büyük korku yaşayarak Kudüs’ten kaçmışlardır. “ifadelerini kullandı.

Haber61 - Haber Servisi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler