İsrail seferberlik ilan etti !

 İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik sürdürdüğü operasyonun olası bir kara harekatına dönüşmesi halinde hazırlık yaptığını bildirdi. İsrail'de olası kara operasyonu için seferberlik ilan edildi.TEL AVİV'DE 20 YIL SONRA SİREN SESLERİİsrail'in başkenti Tel Av

İsrail seferberlik ilan etti !

 

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik sürdürdüğü operasyonun olası bir kara harekatına dönüşmesi halinde hazırlık yaptığını bildirdi. İsrail'de olası kara operasyonu için seferberlik ilan edildi.

TEL AVİV'DE 20 YIL SONRA SİREN SESLERİ

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 1. Körfez Savaşı'ndan bu yana ilk kez roket saldırısı sebebiyle sirenler çaldı. Ardından bir patlama sesi duyuldu.

İslami Cihad Örgütü, Tel Aviv'e Fecr-5 roketi fırlattıklarını açıkladı. Örgütten yapılan açıklamada, saldırıların artarak devam edeceği belirtildi.

İsrail Ordusu ise roketin Tel Aviv'e değil, denize düştüğünü açıkladı.

Gazze'den bugün düzenlenen roket saldırısında 3 İsrailli hayatını kaybetmişti.

 

 

İSRAİL YÜZLERCE YEDEK ASKERİ GERİ ÇAĞIRDI

İsrail Ordusu, Gazze'ye düzenlediği saldırıların ardından yüzlerce yedek askeri göreve çağırdı.

İsrail ordusu'nun "Bulut Sütunu" olarak adlandırdığı saldırılar nedeniyle göreve çağırdığı askerlerin arasında daha önce silah mühendisliği, tıbbi, lojistik birimleriyle seçkin savaş birliklerinde görev yapmış deneyimli askerlerin de bulunduğu bildirdi.

HAMAS, İSRAİL UÇAĞI VURDUĞUNU DUYURDU

Gazze'deki Hamas Hareketi'nin askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, uçaksavar füzesiyle İsrail savaş uçağını vurduğunu duyurdu.

İzzeddin Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail Ordusu'na ait savaş uçağının, uçaksavar füzesiyle vurulduğunu ve İsrail'in başkenti Tel Aviv ile Yafa kentine 'Şafak 5' tipi 2 füze atıldığı belirtildi. Açıklamada, Tel Aviv'e atılan füzelerden dolayı büyük yangın çıktığı bildirildi.

Öte yandan Tel Aviv'deki bir cep telefonu şirketinin düşen füzeler sebebiyle hasar gördüğü iddia ediliyor.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler