IŞİD’e kaç hava saldırısı düzenlendi ?

ABD ve müttefiki devletlerin, Irak ve Suriye’nin bazı bölgelerinde kontrolü ele geçiren IŞİD’e düzenlediği saldırılar, ikinci ayını geride bıraktı. 8 Ağustos’ta Irak’ta ve 23 Eylül’de Suriye’de başlayan hava saldırılarında 350’den fazla hedef vuruldu. ABD

IŞİD’e kaç hava saldırısı düzenlendi ?
ABD ve müttefiki devletlerin, Irak ve Suriye’nin bazı bölgelerinde kontrolü ele geçiren IŞİD’e düzenlediği saldırılar, ikinci ayını geride bıraktı. 8 Ağustos’ta Irak’ta ve 23 Eylül’de Suriye’de başlayan hava saldırılarında 350’den fazla hedef vuruldu.
 
ABD öncülüğündeki koalisyon Irak ve Suriye’deki IŞİD mevzilerine iki ayda 350’den fazla saldırı düzenledi. Suriye’nin Türkiye sınırındaki Kobani bölgesine bugüne kadar 24 hava saldırısı düzenlendi. Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) aylardır IŞİD’in kuşatması altında olan Kobani’ye düzenlenen hava saldırılarının 6’sının dün gece yapıldığını duyurdu.
 
Amerika, Musul çevresindeki olası tehditlere karşı 100’e yakın hava saldırısı yapıldığını belirtti. Bölgedeki su kaynakları Irak ve Suriye’deki IŞİD militanları tarafından silah olarak kullanılırken, IŞİD’in Musul’u ele geçirmesinin ardından bölgedeki kontrolü geri almak için Ağustos ayında Irak ve Kürt birliklerinin gerçekleştirdiği kara harekatını ABD hava operasyonuyla destekledi.
 
ABD 15 Eylül’de Bağdat çevresinde de hava saldırılarına başladığını duyurdu. CENTCOM’dan gelen bilgilere göre, Bağdat çevresinde en az 26 saldırı düzenlendi. Hava saldırıları aynı zamanda Felluce çevresinde de artırıldı.
 
Amerikan Hava Kuvvetleri, Suriye’deki El Kaide bağlantılı Horasan Grubu’na karşı 23 Eylül’de gerçekleştirilen 8 hava saldırısında 47 tomahawk seyir füzeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler