İl Genel Meclisi'nde ''sen kimsin'' tartışması !

Samsun’da ‘Evde Ağız ve Diş Sağlığı Bakım Hizmetleri’ projesi kapsamında Ağız ve Diş Hastanesi bakımı hizmetlerinde kullanılmak üzere araç alımı için 80 bin TL’nin İl Özel İdaresi 2013 yılı gider bütçesinden ödenek verilmesi konusu, CHP ve MHP'li meclis ü

İl Genel Meclisi'nde ''sen kimsin'' tartışması !

Samsun’da ‘Evde Ağız ve Diş Sağlığı Bakım Hizmetleri’ projesi kapsamında Ağız ve Diş Hastanesi bakımı hizmetlerinde kullanılmak üzere araç alımı için 80 bin TL’nin İl Özel İdaresi 2013 yılı gider bütçesinden ödenek verilmesi konusu, CHP ve MHP'li meclis üyeleri arasında tartışma oluşturdu.

İl Genel Meclisi ekim ayı 3. birleşimini Mustafa Karakurt başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Yıldırım, İl Özel İdaresi'nin 2013 yılı yatırım programına alınan ‘İlimizde Evde Ağız ve Diş Sağlığı Bakım Hizmetleri’ projesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu ile İl Özel İdaresi Meclis ve Encümen Yazışma ve Kararlarını Takip Komisyonu raporunu okudu. Okunan rapordan sonra söz alan CHP Grup Başkanvekili İsmet Şahin, Ağız ve Diş Hastanesi'nde ‘Evde Ağız ve Diş Sağlığı Bakım Hizmetleri’ için araçlarının olduğunu belirterek, “Hastanede aracımız şoförsüz ve bakımsız yatıyor. Bunu kiralamışlar orada araba duruyor. Niye bu araba çalışmıyor. Biz yeni bir araç için bu parayı verdiğimiz zaman, bizim bu kiralık araca ödediğimiz para ne olacak? Kurumun şu anda kiralık bir aracı evde diş tedavi hizmeti bulundurduğunu ancak şoförü olmadığından hizmet vermemektedir. Bütçe hazırlanırken, bütçeye konmuş para niçin asıl yerine kullanılmadı. Raporda ‘Ağız ve Diş Sağlığı Bakımı Hizmetlerinde kullanılmak kaydıyla 80 bin TL’ye araç alacağız’ diye bir ifade var. Bu ifadede neden ‘Evde Bakım Hizmetinde kullanılmak kaydıyla’ denmiyor” dedi.

Daha sonra Şahin’in sorularına cevap veren Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Yıldırım, “Raporun birkaç yerinde ‘İlimizde Evde Ağız ve Diş Sağlığı Bakım Hizmetleri’ cümleleri geçiyor. Ayrıca raporda yine ‘80 bin TL tenzil edilerek Ağız ve Diş Sağlığı Bakımı Hizmetlerinde kullanılmak kaydıyla’ diye bir ifademiz de var. Bu cümleler gayet açık” diyerek cevap verdi.

CHP Grup Başkanvekili İsmet Şahin’in birçok soru sorduğunu ama bakıldığında bu komisyonda da üye olduğunu belirten MHP Grup Başkanvekili Muhammet Bektaş, “Bu komisyon raporlarını eleştirirken bazı arkadaşlarımız bundan alınıyor. Şu anda aramızda bulunan Ağız ve Diş Hastanesi Sağlık Birimi Sorumlu Hekimi Hakan Kasımay da o komisyon ile birlikte çalışma yapmış. Bu kadar soruyu niye komisyonda sormadı da gelip şimdi meclisi meşgul ediyor. Bu sorular orada sorulması gerekirdi. Ben burada bunu kabul etmiyorum” demesinin ardından CHP Grup Başkanvekili İsmet Şahin de ayağa kalkarak, “Anlamazsın tabi, sen kimsin de kabul etmiyorsun, dışarı gel” diye bağırarak MHP sıralarına doğru yürümeye başladı. CHP ve AK Parti’li meclis üyeleri Şahin’i zor tutarken, MHP Meclis Üyesi Bayram Şenyüz de “Asıl sen kimsin. Biraz büyüklüğünü bil, ayıp" diye oturduğu yerden ayağa kalkarak bağırdı.

İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt konuşmasıyla ve AK Parti Meclis Üyesi Nurullah Hekimoğlu ile diğer meclis üyeleri araya girerek ortamı sakinleştirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler