İkinci kez Türkiye'ye geldi !

 Suriye’de Beşar Esad’ın çocukluk arkadaşı olan ve Suriye Cumhuriyet Muhafız Birliği’nin komutanlığını yaparken Türkiye üzerinden Fransa’ya kaçan tümgeneral Manaf Tlass’ın dün gizlice yine Ankara’ya geldiği öğrenildi. Fransa’dan gelen Tlass Ankara’da MİT

İkinci kez Türkiye'ye geldi !

 

Suriye’de Beşar Esad’ın çocukluk arkadaşı olan ve Suriye Cumhuriyet Muhafız Birliği’nin komutanlığını yaparken Türkiye üzerinden Fransa’ya kaçan tümgeneral Manaf Tlass’ın dün gizlice yine Ankara’ya geldiği öğrenildi.

 

Fransa’dan gelen Tlass Ankara’da MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Ortadoğu’dan sorumlu müsteşar yardımcısı Halit Çevik’le görüştü. Tlass’ın kendi isteği üzerine Ankara’ya geldiği ve temaslarını yaptıktan sonra Ankara’dan İstanbu’a oradan da Fransa’ya geri döndüğü belirtildi. Tlass’ın Ankara temaslarında Suriyeli tüm muhafızların tek çatı altında toplanması ve kendi aralarındaki ayrışmanın önlenmesi için bir takım yeni öneriler getirdiği öne sürüldü. Tlass’ın özellikle Esad sonrası Suriye’de devlet yapısının tamamen ortadan kalkmasından endişe ettiği, bunun için muhalif güçler üzerinde etkisi olan Türkiye’den “Muhaliflere rejimi yıkın, devleti değil mesajını net şekilde verilmesini” istediği öğrenildi.

 

Tlass, 26 Temmuz’da da Ankara’ya gelerek Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmüş daha sonra Davutoğlu’nun verdiği iftara Fidan ve Çevik’le birlikte katılmıştı. Tlass, özellikle yakışıklılığı ile Türkiye’de sosyal paylaşım sitesi Twitter’de gündemin birinci sırasına oturmuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem