iki ilçede 524 terörist öldürüldü !

Genelkurmay Başkanlığı, yürütülen terör operasyonlarında Şırnak'ın Cizre ilçesinde 21, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 4 olmak üzere toplam 25 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. İki ilçede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 524'e ulaştı. Gene

iki ilçede 524 terörist öldürüldü !

Genelkurmay Başkanlığı, yürütülen terör operasyonlarında Şırnak'ın Cizre ilçesinde 21, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 4 olmak üzere toplam 25 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. İki ilçede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 524'e ulaştı.

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yürüttüğü terör operasyonlarına ilişkin yaptığı açıklamada, Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda 21 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 412'ye ulaştığı kaydedildi. 9 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda, 3 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 12 adet şarjörü, 168 adet fişeği, bir adet el bombası, dört adet av tüfeği, 370 adet fişeği, iki adet tabanca, iki adet telsiz ele geçirildi.

SUR'DA 4 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda ise 4 terörist etkisiz hale getirildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 112'ye yükseldiği operasyonda iki el yapımı patlayıcı imha edilirken, bir adet av tüfeği ele geçirildiği kaydedildi.

VAN'DA 1 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Hakkari Çukurca'da 2 bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alındı. Van merkezde icra edilen operasyonda da 1 terörist ölü olarak ele geçirildi. Teröristin bulunduğu evde yapılan aramada bir tabanca ve iki el bombası ele geçirildi.

10 IŞİD MİLİTANI YANLARINDAKİ 14 ÇOCUKLA YAKALANDI

Kilis Havuzlubahçe'de, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve IŞİD terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen 10 kişi yanlarında bulunan 14 çocukla birlikte yakalandı.

Hakkari, Şırnak ve Diyarbakır'da bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yapan 8 kişi, dört adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 165 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir adet av tüfeği ve 150 gram kubar esrar ile birlikte yakalandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler