İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı: "Ölü sayısı 11'e yükseldi"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kartal'da bina çökmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı: "Ölü sayısı 11'e yükseldi"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kartal'da bina çökmesi sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarını sayısının 11'e yükseldiğini açıkladı.

Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, "Şu anda gerek AFAD ekipleri, gerek İtfaiye ekipleri, gerek 112 ekipleri, gerek Jandarma ekipleri, gerek UMKE'ler, gerekse de sivil toplum örgütleri ve belediyenin kurtarma ekipleri insanüstü bir gayretler çalışmalarına devam ediyor. Dualarımız, gayretimiz ve çalışmalarımız, enkazın altında bulunan vatandaşların sağ salim bir şekilde iyileşebilmeleridir. Bunun için dün de bugün de söylendiği gibi arkadaşlarımız titiz bir çalışma sergiliyorlar. Ailelere sabır ve metanet diliyorum. Allah tüm milletimizin sabırlarını artırsın. Çalışan arkadaşlarımıza gayret vermesi için dua ediyorum. Bu çalışmalar devam etmektedir." dedi.

Bina çökmesi ile alakalı soruşma kapsamında herhangi bir gözaltının olup olmadığının sorulması üzerine, "Benim bildiğim kadarı ile yok ancak Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığımız bütün yönleri ile bu soruşturmayı yapmaktadır." dedi.

Herhangi bir iklim olumsuzluğunun olmadığını belirten Soylu, "Binanın çökmesi arkaya esneyerek öne yığılarak çöktü. Hem katlardan ilerleniyor hem de farklı alanlardan tünellerle altına girilerek çalışıyor." dedi.

Enkaz altından şu an ses gelmediğini belirten Bakan Soylu, “En son somut bir ses gelmedi, en son gündüz saatlerinde sesine ulaşıp kurtardığımız bir kardeşimiz vardı. Ondan sonra her hangi bir sese ulaşmış değiliz ama bu farklı bir durum, kötü bir haber olarak algılanmamalı, onun için biz tüm umutlarımızla beraber çalışmalarımızı devam ettiriyoruz, zamanla yarışıyoruz, arkadaşlarımız da uyumadan gözünü kırpmadan çalışmalarını sürdürüyor” şeklinde konuştu. 

MESELENİN RİSKLİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ

"Bir kaç kez bizde bu riski göze alarak binanın içerisine girdik ve kolonları kirişleri kontrol ettik.Enkazın altında vatandaşlarımız var, çalışmaları aksatmamamız lazım. Dün de 5-10 dakika ve 40 dakika çalışmayı durdurmuştuk. Arkadaşlarımız bütün tekniklerle her hareketi izliyor. Bir risk var. Riskin olmadığını söylemek yanıltıcı olur. Kopmaları, esnemeleri gördük. İnşallah böyle bir riskle karşılaşılmadan bu kurtarma çalışmasını tamamlamak istiyoruz."

HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

İstanbul Valiliği, Kartal'da çöken binanın enkazından kurtarılan 13 kişinin ve hayatını kaybeden 11 kişinden kimliği tespit edilen 10'unun isimlerini açıkladı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'ta saat 15.59'da çöken binanın enkazında, AFAD Arama Kurtarma Birlikleri başta olmak üzere görev yapan ekiplerin, büyük bir gayretle çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi. 

Açıklamada, şu ana kadar 4'ü yoğun bakımda olmak üzere 13 kişinin yaralı olarak kurtarıldığı, 11 kişinin ise hayatını kaybettiği aktarıldı. Hayatını kaybedenlerden 10'unun kimliğinin belirlendiği kaydedildi.

Yaralıların isimleri ve genel durumlarına ilişkin şu bilgiler paylaşıldı: 

1- Hilal Tuana Alemdar, 13 yaşında, genel durumu iyi, Bezmialem Dragos Hastanesi 

2- Halil İbrahim Alemdar, 23 yaşında, genel durumu iyi, Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi (Kartal EAH) 

3- Adem Alemdar 47 yaşında, ameliyat oldu, yoğun bakımda, Kartal EAH 

4- Hatice Aliefendioğlu 81 yaşında, yoğun bakımda Kartal EAH 

5- Adile Oral 77 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH 

6- Nazan Tekgöz 37 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH 

7- Güler Yılmaz 56 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH

8- Bahriye Aktar 75 yaşında, yoğun bakımda, Kartal EAH

9- Tayyip Mahmut Alemdar 9 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH

10- Ali Alemdar 75 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH

11- Hüsniye Yaman 59 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH

12- Leyla Yaman 63 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH

13- Azra Havva Tekgöz, 6 yaşında, yoğun bakımda, Kartal EAH

Olayda hayatını kaybedenlerden kimlikleri tespit edilenler ise şöyle:

1- Ayşe Alemdar

2- Yıldız Gündüzoğlu

3- Fatma Karaman

4- Mustafa Alemdar

5- Safiye Alemdar (Mustafa Alemdar'ın annesi)

6- Safiye Alemdar (Mustafa Alemdar'ın eşi)

7- Erdoğan Alemdar

8- Saime Alemdar

9- Ecrin Alemdar

10- Eslem Alemdar

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem