Hulusi Akar Darbe Komisyonu'nun sorularına yanıt verdi

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar Darbe Komisyonunun sorularına cevap verdi.

Hulusi Akar Darbe Komisyonu'nun sorularına yanıt verdi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nca yöneltilen sorulara ilişkin cevap metni komisyona ulaştı.


Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, komisyonun taslak raporunu açıklamış ve MİT'e yöneltilen yazılı sorulara ilişkin gönderilen MİT raporunu da o toplantıda kamuoyu ile paylaşmıştı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a da, yazılı olarak sorular gönderilmişti. 

AKAR NEDEN DAVET EDİLMEDİ?

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ı komisyona davet etmediklerini dile getiren Petek, Türkiye'deki mevcut hassasiyetler, özellikle güney sınırındaki sınırötesi operasyonlar nedeniyle sadece yazılı bilgi istediklerini söyledi.

Orgeneral Akar'a yönelttikleri sorulara ilişkin söz konusu cevap metninin bugün itibarıyla komisyonlarına iletildiğini bildiren Petek, bunu da kısa süre içinde komisyon üyeleriyle paylaşacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler