Haydar Revi'den 29 Ekim mesajı

Haydar Revi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Haydar Revi'den 29 Ekim mesajı

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili yayınladığı mesajda kurtuluş savaşı mücadelesinden Millet olarak zaferle çıktığımızı belirterek " Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde verilen Kurtuluş Savaşı ile milletimizin yeniden küllerinden doğmuştur. Kurtuluş Savaşı ile tüm dünyaya büyük bir özgürlük mücadelesi örneği verdik ve bu zaferi Cumhuriyetin ilanı ile taçlandırdık. Bu vesileyle Kurtuluş Savaşında ve ülkemizin bağımsızlık mücadelesinde şahadet mertebesine ulaşan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Millet olarak aynı bağımsızlık ruhunu muhafaza ederek geleceğe emin adımlarla ilerledigimizin altını çizen Revi açıklamasına şöyle devam etti: " Küresel güçlerin taşeronluğunda gerçeklestirilen 15 Temmuz hain darbe girişimi de tıpkı Kurtuluş Savaşının bir farklı versiyonu gibiydi. Kahraman Milletimiz kurtuluş savaşı mücadelesinde nasıl canını siper ettiyse 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı da aynı ruhla mücadele ederek küresel destekli darbe ve işgal girişimini bertaraf etti. 15 Temmuz'dan sonra Cumhurbaşkanlığı sistemi bur zaruret haline geldi. Bugün Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Cumhuriyet çok daha anlamlı hale geldi. Cumhuriyetin ilanı ile demokrasi anlamında ülkemiz ve milletimiz nasıl ki önemli bir kazanım elde etmişse Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile de Cumhuriyet ve demokrasi gerçek manada rayına oturmuştur. Millet Egemenliği tam manasıyla ülke yönetimini belirleyici hale gelmiştir." 

İstanbul'da yapımı tamamlanan ve açılışı gerçekleştirilecek olan 3. Havalimanının da Cumhuriyetin ilanının 95. Yılına anlam katan bir bağımsızlık inşası olduğunu söyleyen Revi " Cumhuriyetimizin 95. Yılı kutlu olsun. AK Parti olarak Milletimizin bağımsızlığını koruyarak Milletimiz için üretmeye ve Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkartmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem