Hatay ve Şanlıurfa'da sınıra askeri sevkiyat

TSK, Şanlıurfa ve Hatay'da sınıra askeri sevkiyat yapıyor.

Hatay ve Şanlıurfa'da sınıra askeri sevkiyat

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye sınırına askeri sevkiyatı sürüyor. Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığından çıkan 40 araçlık tank ve obüs konvoyu gece saatlerinde Akçakale ilçesine ulaştı. Türkiye'deki çeşitli bölgelerden gönderilen 60 zırhlı araç da Hatay'ın Kırıkhan ilçesinden geniş güvenlik önlemleri altında geçerek sınır hattındaki birliklere doğru hareket etti.

Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığından hareket eden askeri konvoyun bir kısmı PKK/PYD terör örgütünün kontrolünde olan Suriye'nin Telabyad kentine sınırı olan Akçakale ilçesine geldi. 

Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığından çıkan 40 araçlık tank ve obüs konvoyu gece saatlerinde Akçakale ilçesine ulaştı. Geniş güvenlik önlemleri altında ilçeye ulaşan askeri konvoy, 3. Hudut Alay Komutanlığına alındı. Konvoyda tank, obüs ve mühimmat olduğu öğrenildi.

Türkiye'deki çeşitli bölgelerden gönderilen 60 zırhlı araç Hatay'a geldi. Kırıkhan ilçesinden geniş güvenlik önlemleri altında geçen konvoy, sınır hattındaki birliklere doğru hareket etti. Sınır hattındaki birliklere sevk edilen araçların ve komandoların takviye amaçlı sınır birliklerine gönderildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem