Haluk Pekşen'in soru önergesine Büyükşehir'den cevap

Halık Pekşen Tarafından TBMM'ye verilen soru önergesine Trabzon Büyükşehir Belediyesi cevap verdi.

Haluk Pekşen'in soru önergesine Büyükşehir'den cevap
CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in TBMM'ye verdiği Işıklar'daki heyelanla ilgili soru önergesine Trabzon büyük Şehir belediyesi cevap verdi. 

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in Trabzon’un Maçka ilçesi Esiroğlu Mahallesi Işıklar Mevkii’nde meydana gelen heyelan olaylarına ilişkin olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde verdiği soru önergesi üzerine Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. 

Bölgede lokal heyelan olaylarının yaşandığının belirtildiği açıklamada, “TİSKİ tarafından söz konusu sahada yapılan incelemede bölgenin Jeolojik yapısı, topoğrafik eğimi, iklimsel şartları ve mevcut yüzeyden akan göze suyuna bağlı olarak lokal bir heyelanın meydana geldiği görülmüştür. Heyelanın oluşturduğu alanda yüzey ve sızıntı suları yoğun olup üst kotlarda ve yandaki fındık bahçelerinde oturmalar, gerilme ve çatlaklarının oluştuğu görülmüştür. Bu kapsamda 2560 sayılı kanunun 25. maddesine göre bölgede yapılması gerekli çalışmalar planlanmıştır” denildi.

Bölgenin heyelan kütlesi üzerine oturduğunun kaydedildiği açıklamada, “Konu ayrıca TİSKİ tarafından DSİ 22. Bölge Müdürlüğü'ne bildirilmiştir. DSİ’nin yerinde yaptığı incelemede de Işıklar Mevkii’nin yerleşim yeri ve yakın yöresinin heyelan kütlesi üzerine oturduğu tespit edilmiş, doğal topoğrafya, jeolojik yapının olumsuzluğu, tarımsal faaliyetlerden ötürü yüzey ve yer altı sularının zeminin içine sızması, konutların proje desteğinden yoksun ve imara sakıncalı olan heyelan kütlesi üzerine inşa edilmiş olması gibi nedenlerden dolayı temeldeki farklı oturmaların da etkisiyle çatlaklar, heyelan morfolojisine bağlı oturma, çökme, kabarma ve akma bölgelerinin meydana geldiği anlaşıldığı bildirilmiştir. Tüm yapılan bu çalışmalar neticesinde durum Trabzon Valiliğine (İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü) bildirilerek 7269/1051 sayılı 'Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Yasa' kapsamında gerekli çalışmaların yerine getirilmesi talep edilmiştir. Tüm bu süreçlerden net olarak anlaşılacağı gibi Işıklar Mevkii’nde yaşayan insanlarımızın başvuruları ivedilikle incelenmiş, yasaların TİSKİ’ye yüklediği sorumluluklar yerine getirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler