Halit Şahin, Trabzonspor'a Adalet için TFF önünde!

Trabzonspor'a adalet isteyen Halit Şahin, TFF önünde taraftarlarla birlikte TFF yönetimine seslendi.

Halit Şahin, Trabzonspor'a Adalet için TFF önünde!

Haber61 / Haber Servisi

80 günde Devr-i Adalet sloganıyla Trabzon’dan yola çıkan Halit Şahin, yürüyüşünün 56. gününde Türkiye Futbol Federasyon (TFF) önünde "Mahkeme sonuçlanmadan kupayı Fenerbahçe'ye vermek adaletsizliktir" diye çağrı yaptı. 

Trabzonspor’un şikeyle çalınan 2010-2011 kupası için eylem başlatan ve temiz futbol için Trabzon’dan 56 gün önce tek başına yürüyüşe başlayan Halit Şahin, 80 günlük yürüyüşünün ilk durağı olan İstanbul'a vardı. Çeşitli zorluklara rağmen "Dev-i Adalet" yürüşünün ilk etabını tamamlayan Halit Şahin'e Türkiye'nin her yerinden çok sayıda vatandaştan bordo mavili taraftardan destek geldi. 

FENERBAHÇE MÜZESİ'NDEN KUPAYI ALMIŞTI

Trabzonspor'un 2010-2011 kupasının şike davaları sürmesine rağmen Fenerbahçe'ye verilmesi kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Geçtiğimiz aylarda sürecin sona ermemesi ve kupanın Fenerbahçe Müzesi'nde durmasını protesto eden Halit Şahin, güvenlik önlemlerini aşarak kupayı müzeden almıştı. 

"FENERBAHÇE'YE VERİLMESİ HAKSIZLIK"

Türkiye'de temiz futbol ve yeşil sahalarda yaşanan şike olaylarına dikkat çekmek isteyen Halit Şahin, kitlesel eyleme dönüşen bireysel eyleminden önce TFF’ye “Dava sonuçlanmadan o kupanın Fenerbahçe’ye verilmesi haksızlık. Madem öyle o kupayı alın mahkeme sonuçlanınca kime verilecekse ona verirsiniz” şeklinde seslenmişti. 

"RANDEVU TALEBİ İSTEDİM, OYALADILAR"

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yetkili birisiyle görüşmek için günler öncesinden randevu talebinde bulunan Halit Şahin'e hiçbir yetkili tarafından geri dönüş yapılmayarak talebi sonuçsuz bırakılmıştı. Taleplerini dile getirmekten vazgeçmeyen Şahin'e Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen bordo mavili taraftarlar da destek verdi. İstanbul Riva'da toplanan taraftarlar, Şahin ile birlikte TFF binasına sloganlar eşliğinde yürüdü. 

"TFF TARAFSIZ DEĞİL"

Şahin,TFF binasında yetkili kimse olmadığı için tepkisini TFF binası önünde taraftarlarla birlikte gösterdi. “Şikeci federasyon istemiyoruz”, “satılmış tüpçü”, “şikeci Fenerbahçe”, “tüpçü istifa” sloganları eşliğinde TFF önüne açıklama yapan Şahin, "“Federasyon başkanımız tüm takımları eşit şekilde temsil ediyorsa, şike davası ve temyiz davaları devam ederken o kupa neden Fenerbahçe’nin müzesinde duruyor. Bu zamana kadar o kupanın orada durmasının hesabını kim verecek. TFF bunu yaparsa işte o zaman tarafsız bir kurumdur. Ama şu haliyle tarafsız değildir. Bizler; bir avuç Trabzonspor sevdalısı, haksızlığa ve adaletsizliğe karşı sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Günler öncesinden randevu talebinde bulundum ancak oyalayıp durdular, kimseyle görüşme yaptırmadılar. Buradaki kurum bizi ciddiye almıyorsa ben de üst kurum olarak Ankara’ya Cumhurbaşkanlığına yürüyecek ve Sayın Cumhurbaşkanımıza talebimizi ileteceğim. “ dedi. 
 
KÜÇÜK YAŞTAKİ ÇOCUKLAR BİLE GİTTİ, TARAFTAR GRUPLARI ORTADA YOK!

Yolculuğa tek başına çıktığını ve menfaati olmayan gerçek Trabzonsporlulara seslendiğini söyleyen Şahin, “Şu anda menfaati ve çıkarı olmayan, sevdası bir olan insanlar burada. Evlerinde uzaklarda belki yüzbinler var ama şu an burada Tokat’tan, Nazilli’den, Türkiye’nin çok şehrinden gelen insanlar var. Yolculuğum boyunca ben çağırmadığım halde ‘yanında olacağız, geleceğiz’ diyen taraftar gruplarından hiç kimse yok. Buradan onlara sesleniyorum. Burada küçücük çocukların olması gerçek başarıdır. Evlerinizde oturdunuz, buraya gelmediniz, ‘Zamanında yüründü ne kazanıldı’ dediniz, ‘Boşuna uğraşıyoruz adamlar güçlü’ dediniz. Ben yürürken başka kulüplerin taraftarlarından ‘Davanıza saygı duyuyoruz, destekliyoruz’ sözlerini çok duydum. Şu an yanımda olanlar menfaati olmayan insanlar. Gelmek isteyip de gelemeyenleri tenzih ediyorum ancak yanımda olmayanların ise demek ki çıkarı, menfaati var” ifadelerini kullandı. 

"TARİH BUGÜNÜ YAZDI"
 
'Trabzonspor’a adalet' çağrısında bulunan ve Türkiye'de temiz futbol isteyen, futboldan menfaati olmayan kitleye seslenen Halit Şahin,“Tarih bugünün yazdı. Tek ses olmak çok zordur. Halit Şahin yola tek çıktı, şimdi burada sayamadığım sayıda insan benimle birlikte. Buradaki her bir insanın kendisi on bin kişidir. Taraftarlık oturduğun yerden olmuyor. Takım kazandı sevin, kaybetti sayıp söv. Taraftarlık bu değil. Benim sözüm onlara. Temiz Türkiye, temiz spor için yoldayım ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan sadece 5 dakika istiyorum. Oturduğu yerden destek olanlara da sesleniyorum; bazen hep birlikte olmak gerekir. Burada hiç taraftar grubu yok hani neredeler? Buraya tek başına gelen insanlar var. Sevda farklı bir şey” diye konuştu.
 
Halit Şahin, yarın yeniden TFF’ye gidecek ve ardından Ankara’ya doğru Devr-i Adalet yürüyüşünü sürdürecek.
 




RİVA'DAN TARAFTARLARLA BİRLİKTE YÜRÜYÜŞ VE TFF ÖNÜNDEN CANLI YAYIN







HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem