Hakurk'ta teröristlere operasyon!

Irak'ın kuzeyindeki Hakurk'ta düzenlenen operasyonda 17 mağara, sığınak ve barınak bulundu.

Hakurk'ta teröristlere operasyon!

Irak'ın kuzeyindeki Hakurk'ta düzenlenen operasyonda bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan 17 mağara, sığınak ve barınak bulundu.
Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Türk Silahlı  Kuvvetlerine bağlı komandolar, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk'ta 15 bölgede operasyon düzenledi.

Operasyonda, bölücü terör örgütüne ait bazıları betonarme yapıda,  tavanı saçlarla çevrili, içinde yaşam alanları bulunan 17 mağara, sığınak ve  barınak tespit edildi.

Üç istikametten girişi ve çıkışı bulunan, tahkim edilmiş mağaralarla  sığınaklarda bir kısmı amonyum nitrat ve çivi ile güçlendirilerek hazırlanmış el  yapımı patlayıcı düzeneğiyle bunların yapımında kullanılan çeşitli malzemeler bulundu.


Aramalarda ayrıca bir Doçka uçaksavar silahı namlusu, 2 RPG-7  roketatar sevk fişeği, 2 ton mazot, patlayıcı düzeneğinde kullanılmak üzere 500  metre kablo, örgütsel doküman ve bölge haritalarıyla çok miktarda yaşam ve giyim  malzemesi ele geçirildi.

Barınak ve sığınaklar ile malzemeler imha edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem