Hac kuraları sonuçları açıklandı - 2017 Hac kura sorgulama

Hacı adaylarının merakla beklediği açıklama yapıldı. Hac kuraları açıkladı. Adaylar sonuçlarını belirtilen adresten sorgulayabilecekler. Burada kesin kayıt için hak kazananlar işlemlerini 27 Şubat-10 Mart arasında yapmak zorunda.

Hac kuraları sonuçları açıklandı - 2017 Hac kura sorgulama

Hacı adaylarının merakla beklediği 2017 hac kura sonuçları açıklandı. 1 Milyon 892 bin 724 adayın başvurduğu kura sonucu Diyanet'in açmış olduğu resmi site üzerinden sorgulamaya açıldı. Adaylar siteye girerek 2017 Hac kurasını sorgulayarak kesin kayıt hakkı kazanıp kazanmadıklarına bakabilecekler. Bu işlemin ardından kesin kayıtlar ise 27 Şubat'ta başlayacak

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı Kocatepe Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kura töreninde yaptığı konuşmada, şehit aileleri için daha önce açılan 600 kişilik kotanın bu yıl 4 bin 600'e çıkarıldığını açıkladı. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu'nun şehit aileleri için tanıdığı bir kota vardı. O kota 600 kişiydi. Ancak bu sene ülkemizin içinden geçtiği zorlu süreçleri de dikkate alarak, onların da bu taleplerini dikkate alarak, 4 bin 600 kardeşimizi inşallah; bu milletin bekası için evladını feda etmiş bir anneye babaya da müsaade edin bu önceliği tanıyalım. Eminim siz de bundan hiç tereddüt etmezsiniz" diye konuştu.

HAC KURA SONUÇLARI NASIL SORGULANACAK?

Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek vatandaşlar belirlendi. Bu yılki hac için 1 milyon 892 bin 724 kişinin katılacağı kura, dün saat 15.00'te Diyanet Vakfı Konferans Salonu'nda, bilgisayar ortamında, basın ve kamuoyuna açık yapıldı. Kura sonuçları da saat 23.00'den itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "http://hac.diyanet.gov.tr" adresinden erişime açıldı. Hacı adaylar TC kimlik numaraları ile Hac kura sonuçlarını sorgulayabiliyorlar.

KESİN KAYITLAR 27 ŞUBAT'TA

Kurada Kesin Kayıt Hakkı' elde edenler, 27 Şubat ; 10 Mart 2017 tarihleri arasında "Kesin Kayıt Yaptırabilirö belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kesin kayıtlarını yaptırabilecekler.

Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, kura sırası gözetilerek 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

ŞEHİT YAKINI VE GAZİLERİN KAYITLARI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 2008-2017 yıllarında hacca gitmek üzere kayıt yaptırmış tüm gazi ve şehit yakınlarını kurasız götürülmesini önermiş, Başkan Görmez'in talebi, Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu tarafından kabul edilmişti.

Buna göre, şehitlik ve gazilik belgelerini ibraz eden, şehitlerin anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazi ve eşleri, hac müracaatı için gerekli şartları yerine getirerek Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla Hacca götürülecek.

Geçtiğimiz yıl yaklaşık 750 gazi ve şahit yakını kutsal topraklara giderken bu yıl bu rakam kayıt yaptıran ve kaydını yenileyenlerle birlikte yaklaşık 4 bin 500'ü bulacak.

2017 yılı Haccına müracaat eden; Şehit yakını (anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları) ve Gazilerin (kendisi ve eşi)  kayıtları ise 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında konaklama türüne ait hac ücretini yatırmaları şartıyla İl Müftülüklerinde yapılacak.

GİDİŞ VE DÖNÜŞ TARİHLERİ

Hac çıkışları 31 Temmuz-26 Ağustos;  dönüşleri ise 05 Eylül-30 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacak.

KONAKLAMA ÜCRETLERİ

Hac Kesin Kayıt işlemleri ve Hac Konaklama ücretleri ile ilgili detaylı açıklama ilerleyen zamanlarda açıklanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler