Haber61'in Ajandası...

Haber61 Trabzon'un nabzını tutuyor.

Haber61'in Ajandası...
TRABZONLU BAŞKANDAN MÜJDE!

Başbakanlık Toplu Konut idaresi Başkanlığı, 175 bin  alıcının yararlanacağı indirim kampanyasını 22 Ağustos'ta başlatacak. TOKİ Başkanı  Trabzonlu hemşerimiz Ergün Turan, yaptığı açıklamada, borcunu erken kapatıp  tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri sahiplerinden yoğun talep geldiğini  vurguladı. Talepler üzerine her yıl olduğu gibi bu yıl da borcunu ödeyerek  tapusunu almak isteyen vatandaşlar için indirim kampanyası başlattıklarını  belirten Turan, yüzde 20 indirim uygulanacak kampanyaya başvuruların 22  Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında yapılacağını söyledi.Kampanyadan, satışları 2013 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve  geri ödeme taksiti 2013 yılı sonuna kadar başlamış konut ve iş yerleri  sahiplerinin yararlanabileceğini söyleyen Turan, şu değerlendirmede bulundu:"Vadesi 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyasına dahil  edilmeyecek. İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri  alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla İdareye ödemekle yükümlü oldukları aidat,  emlak vergisi gibi herhangi bir borçlarının bulunmaması gerekiyor."

 TOKİ tarafından satışları 2013 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş,  geri ödeme taksiti 2013 yılı sonuna kadar başlamış ve geri ödemeleri hali hazırda  devam eden 174 bin 441 konut ve bin 379 iş yeri bulunuyor.

 **
KTÜ’DE YENİ DÖNEM!


Trabzon ve bölgemizin gözbebeği olan KTÜ’de rektör atama süreci tamamlandı. İlk etapta akademisyenlerin desteğini alan mevcut Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da onaylanınca ikinci dönemde yola devam edecek.Sonuç KTÜ için hayırlı olsun. Umarız üniversitemizde iç barış sağlanır, koyulan hedeflere varılır, eski dönemde yapılan hata ve yanlışlardan dönülür. Sayın Baykal, rektör seçimleri kesinleştikten sonra şahsı ve üniversite ile ilgili başta “FETÖ yapılanması” olmak üzere bu tür eleştirilere cevap vereceğini hatta gerek yazılı medyada gerek sosyal medyada bu yönde açıklamalar yapanlar hakkında hukuki süreç başlatacağını dile getirmişti.. Bakalım sayın Baykal bu noktada nasıl bir hamle yapacak çok merak ediyoruz. İki dönemdir rektör adayı olan Prof.Dr.Orhan Aydın’ı da ilkeli duruşundan dolayı kutlamak gerek.KTÜ Orhan Aydın’dan mutlaka istifade etmeli diye düşünüyoruz.

**
SOSYAL MEDYADAN TRABZONSPOR ÇAĞRISI!


 Süper Lig için geri sayım başladı. Takımlar bir taraftan hazırlıklarını sürdürürken diğer taraftan ta transfer art arda geliyor. Özellikle Anadolu takımları flaş transferle önümüzdeki sezona damga vuracak gibi.. Trabzonspor’da da transfer hareketi sürüyor. Alınan oyuncular takıma uyum sağlarsa ortaya çok güzel sonuçlar çıkacak gözüküyor. Yönetim üzerine düşeni yaparken taraftar da camia da artık ayağa kalkmalı. Trabzonspor için bu sezon tarihi bir başlangıç olacak. 40 bin kişilik yeni stat bizi bekliyor. Haydi bakalım takıma tam destek için kombine alma zamanı.. Bilet satışlarında üç büyüklere kök söktüren Konyaspor kadar gücümüz olmalı. Geride bıraktığımız sezonu üçüncü sırada bitiren Konyaspor’da geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kombine rekoru kırılacak gibi gözüküyor. Şu ana kadar 25 bin komine satılmış. Yeşil-Beyazlı takımda hedef 30 bin kombine.. Helal olsun diyorum! Konyaspor herkese ders veriyor! Sosyal medyadan örgütlenen Trabzonspor taraftarı ise bu gerçeği işaret ederek şu mesajları verdi.Aydın Özkan:”Trabzonspor olarak bizimde yeni stadı doldurmamız gerek.Yönetimin üzerine düştüğü yaptığı yerde taraftarda sorumluluğunu bilmeli” Hüseyin Gençsoy:”Konyaspor’u tebrik etmek,çok anlamlı ve güzel bir başarı.Hepimize bu ders olmalı.Bizlerde bu sezon camia olarak takıma destek vermeliyiz” Erol Çelik: “Trabzonspor taraftarı dün olduğu gibi bugünde şartlar ne olursa olsun takıma destek verecektir.”Ayşegük Kösem.”Ailece Trabzonspor’un yanında olmalıyız.Hem kombine hem de normal biletler de bütçemiz hesaba katılmalı” diye düşünüyorum”

**
MEMURLARLA İLGİLİ ŞOK GELİŞME!


FETÖ'cülerin devletten temizlenmesi için hızlı kararlar alan hükümet, bu çalışma kapsamında unvanlı ve düz memurlar ile ilgili farklı yöntem uygulayacak. Şube müdürü ve üstü kadrolarda FETÖ ile bağlantısı olanlar devletten atılacak. Alt kadrolarda ise doğrudan suça bulaşmayanlar ise memurluktan özel sözleşmeli personel statüsüne alınacak ve izlemede tutulacak. Devlette, FETÖ ile bağlantısı olanların tespitine ilişkin çalışmalar tüm hızı ile sürerken hükümet, kurunun yanında yaşın da yanmaması, toplumda başka sıkıntılar oluşmaması için nasıl bir yol izleyeceğini belirledi. Buna göre sistem şöyle işleyecek: ÜST KADROLAR TEMİZLENECEK: Devletin tüm kurum ve kuruluşlarında şube müdürü ve üstündeki daire başkanı, genel müdür, genel müdür yardımcısı, müsteşar, müsteşar yardımcısı gibi kadrolarda görev alanlar için kapsamlı inceleme başlatıldı. Bu isimlerden FETÖ ile bağı tespit edilenler açığa alındı. İncelemelerin ardından FETÖ bağlantısı olanlar önce kanun hükmünde kararnameler ile memuriyetten atılacak. Bu işlem isimler tespit edildikçe peyderpey hayata geçirilecek.SÖZLEŞMELİ OLACAKLAR: Düz memur kadrolar ile ilgili taramalar da devam ediyor. Ancak aktif olarak FETÖ için çalışmamış, suça bulaşmamış ya da sempatizan düzeyinde kalmış isimler hemen devletten atılmayacak ve ara bir yol izlenecek. Bu durumda olan memurlar, sözleşmeli personel statüsüne geçirilecek, özel sözleşme yapılacak. FETÖ ile bağlantısını devam ettiren, örgütün amaçları doğrultusunda hizmet etmeye devam edenlerin sözleşmeleri anında feshedilecek. Sözleşmeli personel statüsüne geçirilenlere kesinlikle kritik birimlerde görev verilmeyecek. Bunlar önemli hiçbir birimde çalıştırılmayacak.

**
AKYAZI’DA AÇILIŞA ERDOĞAN’DA KATILACAK!


Avni Aker Stadı'nın yeni sezona hazır olduğunu belirten Trabzonspor Stat Müdürü Hüseyin Emin, Akyazı Stadı'nı, Süper Lig'in 7. haftasında oynanacak Akhisar Belediyespor maçına yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.Hüseyin Emin, Avni Aker Stadı'nın UEFA kriterlerine göre yeni sezona hazır olduğunu belirterek, 'Yeni sezon öncesi Avni Aker'de tüm hazırlıklarımızı yaptık. Şu anda yeni sezona hazır. Bununla birlikte Akyazı'da da çalışmalar devam ediyor. Akyazı'ya hiç gitmeyecek gibi Avni Aker'i hazır tutuyoruz. Yarın Akyazı'ya taşınacakmış gibi de hazır bulunuyoruz" dedi.

Süper Ligin 7. haftasında oynanacak Akhisar Belediyespor maçına kadar Akyazı'yı hazır hale getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Emin, "TOKİ'nin ve Spor Bakanlığı'nın vermiş olduğu plana göre Kasım ayında Akyazı'ya geçeceğiz. Bu tür büyük yapılarda aksaklıklar da olabiliyor. Bu nedenle net bir tarih veremeyiz ama temennimiz, en geç ihtimalle Akhisar maçını Akyazı'da oynatmak" diye konuştu.Büyük bir şölen düşünülen açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılması noktasında girişimler sürüyor.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun bu noktada çalışmalar yaptığı belirtildi.

**
TSK’DA BİR DÖNEM KAPANDI!


Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yer alan, "Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname" kapsamında, kara, deniz ve hava kuvvetleri komutanlıkları Milli Savunma Bakanı'na bağlandı.Bu kanuna aykırı olmayan ve diğer kanunlarla Genelkurmay Başkanlığına verilen görev ve yetkilere ilişkin hükümler saklı bırakıldı.
Cumhurbaşkanı ve Başbakanın, gerekli gördüklerinde Kuvvet Komutanları ile bağlılarından doğrudan bilgi alabileceği ve bunlara doğrudan emir verebileceği, verilen emrin herhangi bir makamdan onay alınmaksızın derhal yerine getirileceği de kararname de yer aldı.

Bu arada, GATA ve asker hastaneleri de Sağlık Bakanlığı'na bağlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem