Gümüşhane haber: Torul'da PKK saldırısı!

Gümüşhane'nin Torul ilçesinde PKK'lı teröristler saldırı düzenlendi.  Haber61 Haber Servisinin edindiği ilk bilgilere göre; Teröristler, yol uygulaması yapan ve Torul tüneli yakınlarında bulunan jandarma aracına uzun namlulu silahlarla atş açtı. Saldırıda

Gümüşhane haber: Torul'da PKK saldırısı!

Gümüşhane haber
Gümüşhane'nin Torul ilçesinde PKK'lı teröristler saldırı düzenlendi. 

Haber61 Haber Servisinin edindiği ilk bilgilere göre; Teröristler, yol uygulaması yapan ve Torul tüneli yakınlarında bulunan jandarma aracına uzun namlulu silahlarla atş açtı. Saldırıda 2 asker yaralandı. Yaralı askerler Gümüşhane Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Ağır yaralanan 35 yaşındaki uzman çavuş Özgür Tok kurtarılamadı. Diğer ağır yaralı 25 yaşındaki uzman çavuş Salih Bulut'un ambulans helikopterle Trabzon'a Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine oradan da gerekirse ambulans uçakla Ankara GATA'ya sevk edileceği belirtildi. Böldege operasyon başlatıldı.

VALİ YÜCEL YAVUZ'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, devriye aracında iki askerin bulunduğunu belirterek, “Devriye aracımızdı, içerisinde iki jandarma görevlimiz vardı. Yapılan saldırı sonucu iki askerimiz ağır yaralandı. İkisi de hastaneye getirildi. Hastanedeki bütün personel seferber edildi. Ancak bir askerimiz yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer askerimiz ambulans helikopter ile başka bir hastaneye sevk edilecek. Bölgede terör faaliyeti bir buçuk aydır devam etmekte. Bununla ilgili bütün çalışmalar devam ediyor. Bugünkü olayda ise askerlerimiz devriye görevi ifa edilirken saldırıya uğradı. Operasyonlarımız takviye ekiplerle devam etmektedir” dedi.

OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

VİDEO GÖRÜNTÜSÜNÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem