Gümüşhane'de Baro başkanı hakkında gözaltı kararı

Gümüşhane'de FETÖ operasyonu kapsamında baro başkanı hakkında gözaltı kararı çıktı.

Gümüşhane'de Baro başkanı hakkında gözaltı kararı
Gümüşhane Valisi Okay Memiş, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ terör örgütüne yönelik soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında il genelinde 115 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığını, 7’sinin tutuklandığını, Baro Başkanı hakkında da gözaltı kararı çıkarıldığını söyledi. 

Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandıran Vali Memiş, ufak bir şüphenin bile üzerine giderek fakat insanları zor durumda bırakmadan, ithamda bulunmadan FETÖ’cü yapılanmayı Gümüşhane’den temizlemek için büyük gayret gösterdiklerini kaydetti. Bu kapsamda idari soruşturma ve adli kovuşturmanın devam ettiğini dile getiren Vali Memiş, “Kılı kırk yararak işlem yapıyoruz. İnsanları zor durumda bırakmadan, ithamda bulunmadan ama ufak bir şüphenin üzerine giderek FETÖ’cü yapılanmayı Gümüşhane’den temizlemek için büyük gayretimiz var. Şuanda 115 kamu personeli görevden uzaklaştırıldı. Bunlardan 7’si tutuklandı. Bu sayının artması muhtemel. Her il müdürlüğümüz kendi içerisinde çalışma yapıyor. Bu çalışmayı İl Emniyet Müdürlüğümüz ve diğer birimlerimizle karşılaştırıyor, mukayese ediyoruz” dedi.

“Vatandaşlarımız bize yardımcı olsunlar”

Bu konuda vatandaşlardan da yardım beklediklerini ve doğruları tespit etmek için uğraştıklarını ifade eden Vali Memiş, “Vatandaşlarımız hem adli, hem idari mercilere doğrulara ulaşmak için yardımcı olsunlar. Hiç alakası olmayan insanları, sadece çıkar ilişkilerinden, siyasi hesaplaşmalarından dolayı kimseyi karalamamak lazım. Bu işin hem manevi yönden hem de hukuki yönden vebali var. Bu yönden vatandaşlarımız bize yardımcı olurlarsa memnun oluruz” diye konuştu.

“Milletimizin bu duruşunu ölümsüzleştireceğiz”

Boğaz köprüsü ve Türkiye’deki meydanların isimlerinin değiştiğiyle ilgili bir soru üzerine konuşan Vali Memiş, “Caddelere isim verilmesiyle ilgili takdir Belediye Meclisimizde. Mutlaka onu değerlendirirler. Vatandaşımızın bu duruşunu bizde Gümüşhane’de ölümsüzleştirmek adına önümüzdeki günlerde mutlaka hem Valilik olarak hem de Belediye olarak gerekli adımları atacağız” ifadelerini kullandı.

“Baro başkanı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı”

Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı İsmail Taştan’la ilgili gözaltı kararı çıkarıldığıyla ilgili soruyu da cevaplandıran Vali Memiş, baro avukatlarından H.K’nin gözaltına alındığını, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Taştan’ın da gözaltına alınmasıyla ilgili bir kararı olduğunu ve bu kararın uygulanacağını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler