Fırat Kalkanı'nda El Bab şehitlerinin kimlikleri belli oldu

Suriye'nin El Bab kentinde Fırat Kalkanı heraketında DEAŞ'lı teröristlerce şehit edilen 16 askerimizin kimlikleri belli oldu.

Fırat Kalkanı'nda El Bab şehitlerinin kimlikleri belli oldu

Türkiye, Fırat Kalkanı harekatından gelen şehit haberleriyle sarsıldı. 

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TBMM'de Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili bilgiler verdi. Bakan Işık, Suriye'de şehit olan asker sayısının 16'ya yükseldiğini açıkladı. 

Suriye'nin El Bab kentinde devam eden Fırat kalkanı operasyonunda DEAŞ'lı teröristlerle yaşanan çatışma ve canlı bomba saldırılarında 16 askerimiz şehit oldu, aralarında durumu ağır olan 33 askerimiz yaralandı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) son  yaptığı açıklamaya göre ise, TSK'nın havadan ve karadan yaptığı müdahalelerle toplamda 160 DEAŞ'lı terörist öldürüldü. El Bab'da yoğunlaşan çatışmalarda teröristler Türk askerlerine 3 ayrı bölgede bombalı araçlarla intihar saldırısı düzenledi. Yapılan bu saldırılarda 10 asker şehit oldu, 18 asker yaralandı. Gün içerisinde devam eden çatışmalar ve bombalı saldırılarda şehit sayısı 16, yaralı sayısı 33'e yükseldi. Harekatın 123. gününde dün gelen acı haberle birlikte toplam şehit sayısı 37 oldu. 

YÜREKLER YANDI

El Bab'da yaşanan hain saldırıda; Binbaşı Bülent Albayrak, Tankçı Astsubay Başçavuş Ökkeş Karaca, Astsubay Çavuş Furkan Yavaş, Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar, Astsubay Çavuş  Göktan Özüpek, Uzman Çavuş Burak Boz, Uzman Çavuş Ali Yılmaz, Piyade Uzman Çavuş Oktay Durak,  Uzman Çavuş Akın Acar, Uzman Çavuş Ferhat Demir, Uzman Çavuş Hasan Kavuz, Uzman Çavuş Mehmet Kökkaya, Uzman Çavuş  Osman Çelik, Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın ve Piyade Kıdemli Cavuş Astsubay Okan Altıparmak şehit düştü.
 

MEMLEKETLERİNE ACI HABER ULAŞTI, İŞTE ŞEHİTLERİMİZİN KİMLİKLERİ


Şehit Ömercan Yekebağcı



KARS - Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Ömercan Yekebağcı'nın acı haberi Kars'ın Susuz İlçesine düştü. 

Fırat Kalkanı Harekatı'nda El Bab’ta şehit düşen askerden biri olan 27 yaşındaki Astsubay Ömercan Yekebağcı'nın şehit olduğu haberi ailesini yasa boğdu. Fikriye-Zeki Yekebağcı çiftinin 3 çocuğunun ortancası olan Ömercan Yekebağcı'nın acı haberinin ardından şehidin evinin önüne taziye çadırı kuruldu. Şehidin evinin önündeki kar birikintileri iş makineleriyle temizlendi. Şehidin baba evi Türk Bayraklarıyla donatıldı. Şehidin ailesini ilçe protokolü ve askeri erkan da yalnız bırakmadı. Bekar olan Ömercan Yekebağcı'nın Sarıkamış 57'inci Komando Tabur Komutanlığı'nda görevli olduğu buradan El Bab'a gittiği belirtildi. Şehit Astsubay Ömercan Yekebağcı'nın cenazesi yarın toprağa verilecek.


Şehit Burak Boz


 

KONYA- Çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Burak Boz’un acı haberi Konya’nın Ereğli ilçesinde oturan baba evine ulaştı. Boz’un acı haberi Konya’nın Ereğli ilçesi Cinler Mahallesi’nde bulunan baba Özkan anne Gülhan Boz’a askeri yetkililer tarafından verildi.


Şehit Okan Altıparmak

Şehit Okan Altıparmak


KONYA - Fırat Kalkanı Harekatı'nda Suriye'nin El Bab bölgesinde DEAŞ militanlarıyla girilen çatışmada 24 yaşındaki Piyade Kıdemli Cavuş Astsubay Okan Altıparmak da şehit düştü. Aynı çatışmada şehit olan 27 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Burak Boz ile birlikte Konya'ya ikinci şehit ateşi düşmüş oldu. Şehit Piyade Kıdemli Çavuş Astsubay Okan Altıparmak'ın, memleketi Seydişehir İlçesi Taraşcı Mahallesi'nde ateş düştü. Şehit Altıparmak'ın annesi Neriman ve babası Yaşar'ın İstanbul Üsküdar'da oturduğu öğrenildi. Seydişehir'deki dedesi İsmail Altıparmak'a ise henüz haber verilmediği belirtildi. Şehit Altıparmak'ın ikiz kardeşi Oktay Altıparmak'ın da asker olduğu öğrenildi. Şehit Altıparmak'ın cenazesinin ailenin tercihine göre İstanbul ya da Konya'da defnedileceği belirtildi. 


Şehit Ali Yılmaz

BURDUR – Fırat Kalkanı Harekatı’nda El-Bab’da şehit olan Uzman Çavuş 26 yaşındaki Ali Yılmaz’ın acı haberi Burdur’daki yakınlarına verildi. Şehit Ali Yılmaz’ın geçen şubat ayında Emine Zengin ile nişanlandığı ve önümüzdeki aylarda düğün yapmayı planladığı belirtildi. Şehidin anne ve babasının ayrı olduğu, Antalya’da oturan annesinin de acı haberi alarak Burdur’a yola çıktığı kaydedildi. 


Şehit Oktay Durak



YOZGAT – Çatışmada şehit olan askerlerden Piyade Uzman Çavuş Oktay Durak’ın şehadet haberi, Yozgat’ın Çalıyıralan ilçesine bağlı Çukurören köyündeki  ailesine ulaştı. Şehidin acı haberi, ailesine İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli Yarbay Kadir Serdar Yoldaş ve diğer görevliler tarafından verildi. Haberin ulaşmasının ardından Şehit  Uzman Çavuş  Durak’ın evine Türk bayrakları asıldı. Şehit haberini alan yakınları ve komşuları taziye için eve akın etti. Bekar olan 29 yaşındaki şehit askerin annesinin 25 yıl önce vefat ettiği öğrenildi. Şehit Durak’ın 4 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı ve asıl görev yerinin Kayseri olduğu, geçici görevle Fırat Kalkanı Harekatı’na katıldığı  belirtildi.

Şehit Önder Pınar




ELAZIĞ – Fırat Kalkanı Harekatı’nda şehit olan askerlerden 24 yaşındaki Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar’ın Elazığ’daki baba evine acı haber ulaştı. Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar’ın merkez Kültür Mahallesi Kayısılı Sokak 11 numaradaki baba evine acı haber, sağlık ekipleri ve askeri yetkililer tarafından ulaştırıldı. Elazığ Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez de şehidin baba evine giderek yakınlarına başsağlığı diledi. Şehit ailesinin evine, itfaiye ekipleri Türk bayrağı astı. Haberi duyan şehit yakınları ve komşuları da eve gelerek şehidin annesi Songül ve babası Muzaffer Pınar’ı teselli etmeye çalıştı. Muzaffer ve Songül Pınar çiftinin 2 çocuğundan biri olan şehit Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar’ın bekar olduğu ve 5 yıldır görev yaptığı öğrenildi.

Şehit Akın Acar



TEKİRDAĞ –  Fırat Kalkanı Operasyonları kapsamında Suriye El-Bab'da şehit olan Uzman Çavuş Akın Acar'ın Tekirdağ Çorlu’daki evine ateş düştü. Askerliğini yeni bitirdiği ve askerliğe uzman çavuş olarak devam ettiği öğrenilen aslen Samsun nüfusuna kayıtlı 23 yaşındaki Şehit Acar'ın ailesine ilk haberi, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ve Çorlu Merkez Komutanlığı görevlileri verdi. Şehidin evine Türk bayrakları asılırken, acı haberi alan şehidin annesi Hanife Acar gözyaşlarına boğuldu. Bekar olan şehit Uzman Çavuş Acar'ın babası Muzaffer Acar'ın da özel harekat polisi olduğu ve 2012 yılında İzmir'de vefat ettiği öğrenildi. Öte yandan sağlık ekipleri şehidin evinin önünde hazır bekledi.

Şehit Ferhat Demir



BURSA – Harekatta şehit olan askerlerden birisi de Bursalı Ferhat Demir’di. Merkez Yıldırım ilçesi Samanlı Mahallesi’nde oturan Demir’in ailesine acı haber askeri görevliler tarafından güçlükle verildi. 3 ay önce düğün yapıp görevine geri dönen Şehit Uzman Çavuş Ferhat Demir’in evine komşuları tarafından Türk bayrağı asıldı. 

Şehit Bülent Albayrak



BURSA- 14 askerden Şehit Binbaşı Bülent Albayrak'ın acı haberiyle Bursa’ya ikinci şehit acısı düştü. Orhangazi Devlet Hastanesinde görevli Gamze Göktepe'nin ağabeyi olduğu belirlenen ve ailesi Gölcük'te yaşayan Bülent Albayrak'ın cenazesinin Orhangazi'den kaldırılacağı belirtildi. Şehit Binbaşının Orhangazi Devlet Hastanesinde ameliyat hemşiresi olarak görev yapan ablası Gamze Göktepe’nin acı haberi aldıktan sonra önce Gölcük’e, ardından da evli bir çocuk babası Bülent Albayrak’ın evine gittiği öğrenildi. Albayrak’ın annesini Marmara depreminde kaybettiği öğrenildi.  

Şehit Hasan Kavuz




SAMSUN – Çatışmalarda şehit düşen 14 askerden biri olan Uzman Çavuş Hasan Kavuz’un ailesine acı haber ulaştı. Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı’nda Türk askerlerinin bulunduğu El- Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ unsurlarının saldırısında Piyade Uzman Çavuş Hasan Kavuz da şehit düştü. Şehit olan uzman çavuşun acı haberi memleketi Samsun’un Çarşamba ilçesine ulaştı. Şehit Kavuz’un ailesinin İstanbul’da olduğu öğrenildi.
Samsun Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı’na katılan Türk askerlerinin bulunduğu El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ unsurlarının saldırısında şehit olan, Piyade Uzman Çavuş Hasan Kavuz’un cenazesi, yarın Çarşamba ilçesi Rıdvan Paşa Camisi’nde Cuma namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kumtepe Mahallesi’ndeki aile kabristanlığına defnedilecektir. Şehidimiz bugün Samsun-Çarşamba Havalimanı’nda askeri törenle karşılanacaktır” denildi.


Şehit Mehmet Kökkaya



KAYSERİ – Suriye’de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab’da IŞİD militanlarının bombalı saldırısında 1’inci Komando Tugayında görevli uzman çavuş Mehmet Kökkaya Kayseri'de toprağa verilecek. Şehit olan uzman çavuşlardan evli 1 çocuk babası, Kahramanmaraşlı Mehmet Kökkaya’nın Kayseri’nin Melikgazi İlçesi Belsin Tınaztepe Mahallesindeki evinde matem vardı.  Şehidin eşi Zeliha Kökkaya, tek çocukları 3 yaşındaki Elif’i bağrına basarak, Suriye topraklarında şehit düşen piyade uzman çavuş kocasının cenazesinin, Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi yerine Kayseri’de defnedilmesini istedi. Şehit evine dev Türk bayrağı asıldı. Şehidin 7 ay önce de babasını kaybettiği ifade edildi.


Şehit Osman Çelik



KAYSERİ - Kayseri’nin Pınarbaşı nüfusuna kayıtlı El Bab’daki ikinci şehidi piyade uzman çavuş Osman Çelik’in bekar olduğu, Kocasinan İlçesi Argıncık Alsancak mahallesinde ağabeyinin evinde kaldığı öğrenildi. 10 kardeşin 8'incisi olan Osman Çelik'in bekar olduğu ve Zincidere Komando Tugayında iken, geçici görevle Suriye'ye gittiği öğrenildi. 

Şehit Ali Sezai Yalçın



TOKAT – Şehit düşen askerlerden Piyade Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın’ın acı haberi, Erbaa’nın Gündoğdu Mahallesi Atatürk Caddesi’nde tek başına yaşayan annesi Asuman Şerbetçi’ye askeri yetkililer tarafından verildi. Acı haber üzerine anne Asuman Şerbetçi, büyük üzüntü yaşandı. Şehidin yakınları ve tanıdıkları annesinin yaşadığı eve akın etti. Ayrıca şehidin İstanbul’da yaşayan babası Mustafa Yalçın ile İstanbul’da okuyan kardeşi Mert Yalçın’a da acı haber bildirildi. Şehit Ali Sezai Yalçın’ın babası ile erkek kardeşinin Erbaa’ya hareket ettiği öğrenildi. Anne Asuman Şerbetçi’nin yaşadığı tek katlı eve Türk bayrağı asılırken, 112 acil servis ekipleri ise hazır bekletiliyor. Bu arada şehit Yalçın’ın geçen 27 Kasım tarihinde İstanbul’da Özge İslam ile nişanlandığı ortaya çıktı. Nişan fotoğraflarını sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan şehit Yalçın’ın geçtiğimiz hafta Erbaa’ya geldiği ve bir süre kaldıktan sonra görev yerine gittiği öğrenildi. Şehit Yalçın’ın Erbaa’daki komşusu İbrahim Güven, “Ali Sezai Yalçın geçtiğimiz hafta buradaydı. Sevdiği biri vardı. İstanbul’da nişanlandı. Ailesiyle birlikte iki üç gün de burada kaldı. Tekrardan görev yerine intikal etti. Dün akşam da şehit olduğu haberi geldi” dedi. Şehit Yalçın’ın cenazesi yarın Cuma namazı sonrası ilçede toprağa verilecek.

Şehit Furkan Yavaş

Şehit Furkan Yavaş


İZMİR – Fırat Kalkanı harekatında şehit düşen bordo bereli Astsubay Furkan Yavaş’ın İzmir’deki baba ocağına acı haber ulaştı. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) IŞİD kontrolündeki El Bab kentine yönelik operasyonunda, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli 30 yaşındaki Astsubay Kıdemli Çavuş Furkan Yavaş'ın şehadet haberini, askeri yetkililer gece yarısı İzmir'deki ailesine bildirdi. Ailenin Gaziemir'deki evinin kapısını çaldıklarında dışarı eşi emekli özel harekat polisi Süleyman Sırrı Yavaş ile çıkan şehit annesi Zeynep Yavaş, "Sakın öyle bir şey söylemeyin" diyerek feryat etti. Ailenin acısını ilk olarak eve gelen yetkililer ile komşuları paylaştı. Haberi duyan yakınları da eve akın etti. Bu arada şehit askerin ailesinin oturduğu apartmana ve sokağına dev Türk bayrağı asıldı. Şehit olan Astsubay Yavaş, İzmir'e en son Ramazan Bayramı'nda geldiği, zaman zaman ailesini arayarak operasyonların yapıldığını ancak kendisinin iyi olduğunu bildirdiği öğrenildi. 


Şehit Göktan Özüpek

şehit göktan özüpek

KIRKLARELİ – Saldırıda şehit olan askerlerden 23 yaşındaki komando astsubay Göktan Özüpek’in Kırklareli’nde yaşayan ailesinin evine ateş düştü. Yaklaşık 1.5 ay önce evlendiği belirtilen Özüpek’in yakınları acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine büyük Türk bayrağı asıldı. Suriye’de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı sırasında El Bab’ta çıkan çatışmaların ardından DEAŞ’ın düzenlediği intihar saldırısında 14 asker şehit oldu. Şehit askerlerden komando astsubay Göktan Özüpek’in Kırklareli’de oturacn ailesinin evine ateş düştü. Anne Sevim Özüpek oğlunun şehit olduğu haberini bugün 03.00 sıralarında askeri yetkililerden alarak gözyaşlarına boğuldu. Kırklareli Valisi Esengül Civelek, 55’nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Mustafa Barut, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, şehit Özüpek’in ailesinin evine giderek başsağlığı dileğinde bulundu. Şehidin ailesinin oturduğu İstasyon Mahallesi’nde sokaklar Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit Göktan Özüpek’in 1.5 ay önce Ankara’da hemşire olan Merve Özüpek ile evlendiği belirtildi. Şehidin babasının ise yaklaşık 13 yıl önce trafik kazasında yaşamını yitirdiği ifade edildi.


Şehit Ökkeş Karaca

Şehit Ökkeş Karaca

KAHRAMANMARAŞ – Suriye’de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı’nda, şehit olanlardan biri de Tankçı Astsubay Başçavuş Ökkeş Karaca’ydı.  Karaca’nın şehadet haberi Kahramanmaraş’taki baba ocağına ateş düşürdü. Merkez Onikişubat İlçesi’ne bağlı Kale Mahallesi’nde oturan şehidin annesi Şerife Karaca, askeri yetkililerin verdiği acı haberle yıkıldı. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği şehit annesini, yakınları ve askeri yetkililer teskin etmeye çalıştı. Acı haberi duyan şehidin yakınları ve komşuları da Türk bayrağı asılan eve akın ederek, taziye dileklerini iletmeye başladı. 2012 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne dahil olan ve Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görev yaparken Fırat Kalkanı operasyonuna katılan Ökkeş Karaca’nın babasının bir süre önce vefat ettiği belirtildi. 5’i kız 9 kardeşi olan bekar Ökkeş Karaca, Kahramanmaraş’ta düzenlenecek tören ardından toprağa verilecek.










 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem