FETÖ'nün fotoğraf albümü ortaya çıktı

Bylock üzerinden yapılan görüşmeler ve fotoğraflar ortaya çıktı

FETÖ'nün fotoğraf albümü ortaya çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda ele geçirilen belgelerde, örgütün esnaflardan sorumlu "imamı" olduğu belirtilen bir kişinin, "ByLock" üzerinden yaptığı yazışmalarda, çeşitli uyarılarda bulunduğu ve örgüt faaliyetlerini anlattığı belirlendi.

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi  ekiplerinin İzmir, Ankara, Erzurum ve Manisa'yı da kapsayan operasyonunda,  FETÖ/PDY mensuplarının kullandığı "ByLock" ismli gizli programdan yapılan  yazışmalar ele geçirildi.

Bir örgüt üyesinin cep telefonu ekranının fotoğrafını almasıyla  ulaşılan mesajlarda, örgütün Bergama ilçesindeki esnaflardan sorumlu "imamı"nın  örgütün faaliyetleri hakkında bilgi vermesinin yanında kendisine bağlı gruba  FETÖ/PDY operasyonları ile ilgili uyarılarda bulunması dikkati çekti.

Operasyonda elde edilen bilgilerde, örgüt üyeleri arasında "ByLock"  mesejlarının nasıl dağıtıldığına dair detaylara da ulaşıldı. Örgüt üyelerinin bu  programı bireysel yazışmalarının yanında toplu yazışmalarda da kullandığı,  FETÖ'nün yönetici kadrosundan gelen mesaj ve bilgilerin "en tepeden en aşağıya"  bu şekilde gizlilik içinde ulaştırıldığı belirlendi.


- "ABD'deki toplantıya FBI temsilcileri katıldı"

Operasyonda elde edilen belgeler ışığında deşifre edilen "ByLock"  yazışmalarında esnaf imamının "ABD kamp" başlığı altında ocak ayında yaptığı bir  paylaşımda, "Amerika genelinde yapılan otel programlarının genel olarak iyi  geçtiği anlatıldı H.E'ye. Şerif Ali Tekalan abi söz aldı. Programlardan birkaçına  FBI'dan üst düzey temsilcilerin konuşmacı olarak katıldığını belirtti." ifadesini  kullandığı görüldü.

Elde edilen bilgilerde, FETÖ üyelerinin güvenlik güçlerinin muhtemel  operasyonları sırasında ortada delil bırakmamaları konusunda da uyarıldığı, bunun  kontrolünü sağlamak için de örgüt üyelerine ani baskınlar yapmak için bazı  kişilerin "Arama Tarama Mesulu" olarak görevlendirildiği tespit edildi.

"İmam"ın, "Arama Tarama Mesulu" olarak görevlendirilen üyelere  uyarılarda bulunduğu bir başka paylaşımda ise "Muhterem arkadaşlar! Şu ana kadar  gözaltından tutuklamaya geçişte daha çok, yakalanan evrak,  kurban-burs-bağış-himmet-mütevelli ve ders grubu listeleri, yanlış ifade, panik  yapmak, avukat gelmeden ifade vermeye başlamak, teknik bilişim malzemeleri (CD,  bilgisayar, laptop vb) yakalatma ve şikayet etmelerden kaynaklı" görüşüne yer  veriyor.

Mesajın devamında, örgütün "Arama Tarama Mesulleri"ne sitem ederek  bazı öz eleştirilerde bulunduğu, "Dikkat ederseniz çoğunluğu da  bilgi-belge-teknik malzemeler... Yani iyi bir arama-tarama yapılmamasından  kaynaklı deliller oluşturuyor. Bu, neden kaynaklanıyor; Hangi düşünceler bizi ele  veriyor" diyerek birtakım uyarılarda bulunduğu görülüyor.


"Bank Asya" başlığıyla yapılan bir başka paylaşımda ise "seçimlerin  akabinde özellikle İstanbul ve İzmir'de yoğunluklu bir para çekimi" olduğu  vurgulanarak, bunu engellemek için Bank Asyadaki para çekimlerinin durdurulması  gerektiği belirtiliyor ve örgüt üyelerinin üzerlerindeki panik havasını  dağıtmaları isteniyor.

- Kurban paralarının yaklaşık yüzde 50'si Pensilvanya'ya

Ele geçirilen ve şifresi kırılan muhasebe kayıt sisteminde de aynı  esnaf grubunun geçen yıl topladığı kurban bağış miktarları ve ilgili harcamalar  görülüyor. Muhasebe kayıtlarında kurban kesimi için 185 bin lira toplandığı,  bunun 91 bin lirasının "Merkez kurban ödemesi" olarak Pensilvanya'ya  gönderildiğinin yazılı olması dikkati çekiyor.

Toplanan kurban paralarından örgütün giderleri ile örgüt  yöneticilerinin bazı masraflarının da karşılandığı görülüyor.

Örgütün eleman temini konusunda sıkıntı yaşadığının anlaşıldığı  "ByLock" mesajlaşmalarında, örgüte bağlı kalacağı düşünülen referanslı kişilerin  yönlendirilmesi isteniyor.

FETÖ'nün "fotoğraf albümü" ele geçirildi 


İzmir merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel  Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, şüphelilerin evlerinde  kamuoyunun yakından tanıdığı birçok ismin örgüt üyeleriyle samimi fotoğrafları  ele geçirildi. 

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca  yürütülen ve İzmir, Ankara, Erzurum ile Manisa'yı kapsayan operasyonda,  zanlıların ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda fotoğraf bulundu.  

Fotoğraflarda, örgüt üyelerinin iddiaya göre kurban bağışı adı altında  topladıkları paralarla gruplar halinde yaptıkları yurt içindeki ve yurt dışındaki  tatillerden çok sayıda görüntüleri yer aldı.

Bir fotoğrafta, İzmir'de esnaflık yapan ve örgütün "kadim abisi"  olarak bilinen firari sanık Yusuf Bekmezci'nin örgütün elebaşı Fetullah Gülen ile  Pensilvanya'da aynı karede bulunduğu görüldü.

Ayrıca, Bekmezci'nin FETÖ'nün futbol yapılanmasına yönelik soruşturma  kapsamında aranan eski milli futbolcu Arif Erdem, Hakan Ünsal, Emre Belözoğlu ve  Ahmet Yıldırım ile de çekilmiş fotoğrafları ele geçirildi.

Zanlıların sosyal medya hesaplarını inceleyen ekipler, HSYK kararıyla  meslekten ihraç edilen eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara ile basketbolcu  Enes Kanter'in samimi pozlarının bulunduğu bir fotoğrafa da el koydu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem