FETÖ'cü Zekeriya Öz mağduru Ergenekon sanığına suikast

Ergenekon davasından FETÖ'cü savcı Zekeriya Öz tarafından mahkum edilen avukat Kudbettin Kaya uzi'yle öldürüldü.

FETÖ'cü Zekeriya Öz mağduru Ergenekon sanığına suikast

Ergenekon Davası'nda, 2010 yılında yargıyı etkilediği iddiasıyla tutuklanarak yargılanan ve beraat eden Avukat Kudbettin Kaya, ailesiyle gittiği restoranda silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Olay yerine mavi bir araçla gelen saldırganın saldırıda Uzi kullandığı belirlendi. 



Avukat Kudbettin Kaya, dün akşam saatlerinde ailesiyle birlikte İstanbul2daki bir balık restoranına gitti. Saat 21.30 sıralarında mavi bir araçla restorana gelen saldırgan, Kudbettin Kaya'ya uzi silahıyla ateş açtı. 

Saldırgan olay yerine geldiği araçla kaçarken, avukat Kaya kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Emniyet ekipleri saldırganın kimliğini tespit etmek ve yakalamak için mekanın kamera görüntülerini incelemeye aldı. 

"ÖLDÜRÜLME RİSKİM VAR, GELEMEYEBİLİRİM"

Avukat Kutbettin Kaya, geçtiğimiz günlerde vekaletini üstlendiği Sanık Orhan Ünğan'nın yargılandığı Büyükçekmece'deki Devrim Öztunç ile Arzu Sharifi Zindashti'nin çapraz ateşe tutularak öldürülmelerine ilişkin davada  "bu davanın basit bir cinayet davası olmadığını, başka hesapların görüldüğünü savunarak, Emniyet soruşturmasını yürüten bir kısım emniyet mensupları sonradan görevden alınmıştır. Bir kısmı FETÖ örgütü üyesi olmak iddiasıyla ihraç edilmişlerdir. Şunu da söylemek isterim. Ben bir sonraki oturumda bulunamayabilirim, zira benim öldürülme riskim vardır veya ben nefsi müdafaa kapsamında birilerini öldürmek zorunda kalabilirim. O nedenle duruşmaya gelemeyebilirim.'' demişti. 


ZEKERİYA ÖZ TUTUKLATMIŞTI

Kudbettin Kaya, 2010 yılında Ergenekon Davası yargılama sürecini etkilediği iddiasıyla düzenlenen operasyonda Zekeriya Öz'ün talimatıyla gözaltına alınmış tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Kaya hakkında Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay'ın da aralarında bulunduğu 10 kişi ile birlikte ''Ergenekon davası ve soruşturmasını etkilemeye teşebbüs ettikleri'' iddiasıyla dava açılmıştı. Yargılama sonunda Kudbettin Kaya'nın da aralarında bulunduğu sanıklar 11 Haziran 2010 tarihinde beraat etmişti. 

FETÖ'cü Zekeriya Öz mağduru Ergenekon sanığına suikast

FETÖ'cü Zekeriya Öz mağduru Ergenekon sanığına suikast

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler